Teknik direktör isyan etti

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Hatayspor’un Teknik Direktör’ü İlhan Palut ile  Basın Sözcüsü Sabit Karadeniz ile birlikte Sivas Belediyespor beraberliğini değerlendirdi. Hatayspor Osman Çalgın Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda bireysel hataları ön plana çıkararak, maçın orta hakemi Çağdaş Altay’a sitem eden Teknik Direktör Palut, Hatayspor’un şampiyon olacağına ilk günkü kadar inandığını söyledi.

“Hedefimizin şaşmasından üzgünüz”

3 maçlık periyotta minimum 7 puan hedeflendiklerini ama bunun altında kaldıkları için üzgün olduklarını ifade eden Palut, “3 maçlık bir periyotta ilk önce Tokat deplasmanından kötü futbol oynayarak berabere kaldık. Daha sonra kazanmamız gereken Mersin İdman Yurdu maçını kazandık. En son ise geçtiğimiz hafta sonu Sivas Belediyespor ile karşılaştık. Tokat’ta kötü performans gösterdik ama Sivas’ta kazanmamız gereken maçı berabere bitirdik. Sivas maçının tamamında şampiyon bir takım nasıl oynarsa öyle oynadık. Oyun kontrolü sürekli bizdeydi. Defansif oyun görüşümüzde olmayan ve bugüne kadar yemediğimiz türden iki basit hatayla üst üste iki dakika içinde 2 gol yedik. Bu dakikadan sonra herkes ev sahibi Sivas’ın etkili olacağını düşünmesine rağmen biz gol arayışında bulunduk. Maçın birinci dakikasından doksanıncı dakikasına kadar şampiyon bir takım nasıl futbol oynar, onu gösterdiler. Bu oyunu diğer maçlara yansıtırsak çok güzel şeyler olacağına inanıyorum. Belki puan kaybettik ama çok güzel oyun oynayarak bu yakımın şampiyon olacağını futbolcularım bana hissettirdi” dedi.

“Hakem maçı katletti”

Sivas maçının hakemine yüklenen Palut, “Sivas maçının hakemi 2 pozisyon hariç hep hatalı düdük çaldı. O maçta verilmeyen yüzde yüz bir penaltımız vardı. Yediğimiz goller bizim hatalarımızdı ama onun dışında bir hakem, bir takımı sahada nasıl sindirir, bir hakem bir takımı sarı kartlarla nasıl kilitler, bir hakem ev sahibi takımın kırımızı kartlık tekmelerini nasıl görmemezlikten gelip, bir sarı kart bile göstermeden pozisyonları nasıl geçiştirebilir bunun dersini verdi. Bir hakem bir takımı ince ince değil, en kalın bir şekilde nasıl doğrayabilir, hakem bize onu gösterdi. Hakemler hakkında hiç konuşmuyorum ama artık dayanılmayacak noktaya geldi hakem hataları. Hakemlerin karşımızdaki duruşları, maalesef dayanılmayacak noktaya geldi bize. Biz bu kadar mücadele ederken, biz bu kadar ayrıntılarının da ayrıntıları ile uğraşırken, hakemlerin de çok dikkat etmesi gerekiyor. Buradaki cesaretli yönetimlerini maalesef oynadığımız deplasman maçlarında hakemlerden göremiyoruz. Bu da bizi üzüyor” şeklinde konuştu.

“Şampiyonluğu göğüsleyeceğiz”

Hatayspor’un deneyimli orta saha oyuncusu Mithat Yaşar ise, “Belki sezon genelinde, ama ligin 2. yarısı Sivas’ta en iyi oynadığımız maçı oynadık.  Beklemediğimiz 2 gol kalemizde gördük. Ama bunlar futbolun içinde olan şeyler.  Liderle aramızda şuan 4 puan var. Bu puan farkını kapatacak güçteyiz. Farkı kapatmak için elimizden geleni yaparak sezon sonu şampiyonluğu göğüsleyeceğiz” dedi.

Hatayspor’un başarılı futbolcusu Selim Ilgaz ise Sivas’a gelen taraftarlara teşekkür ederek deplasmanda onlara galibiyet armağan edemedikleri için üzgün  olduklarını ama 11 maçın hepsini rakiplerini nefes aldırmadan yenerek  şampiyonluk hediye edeceklerini söyledi.

“Hakemlerden endişeliyiz”

Hatayspor Basın Sözcüsü Sabit Karadeniz ise Sivas’ta sezonun en kritik maçlarından birini oynadıklarını belirterek, “Kazanabileceğimiz bir maçtı. Hatay’a 3 puanla gelmemenin üzüntüsü içerisindeyiz. Hakemlerden dolayı endişelerimiz var. Biz Hatayspor olarak maçın sahada bitmesini istiyoruz. Bu endişelerden kurtulup maç oynamak istiyoruz. Ligimizde bulunan diğer takımlarda da bu rahatsızlık var” dedi.

 

 

 

Bir cevap yazın