PayaSTEM’in keyifli bilim yolculuğu

Payas Belediyesi tarafından kurulan ve öğrencileri Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (Science, Technology, Engineering and Mathematics) alanında geleceğe hazırlayacak olan PayaSTEM Merkezi’nin eğitimcileri, Ankara’dan ödülle dönen öğrencileri ile birlikte Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ı makamında ziyaret etti.

Eğitimciler Cem Kağar ve Teslime Kağar, First Lego League (FLL) tarafından geçtiğimiz günlerde Çankaya Üniversitesi Balgat Kampusunda gerçekleşen ‘Hidrodinamik: Suyun Yolculuğu’ temalı 14’ncü sezon turnuvalarında dereceye girerek, ‘En İyi Programlama Ödülü’nü kazanan PayaStem öğrencileriyle birlikte Belediye Başkanı Bekir Altan’a hem desteklerinden dolayı teşekkür etti, hem de ödül almanın mutluluğunu yaşadı.

‘Hidrodinamik: Suyun Yolculuğu’ temalı projelerini Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’a anlatan öğrenciler, Başkan Altan’a ayrıca, üzerinde adıyla birlikte merkezin logosu ve Payas Stem Robotik yazısının yeraldığı tişört hediye etti.

Öğrencilere ödül ve sertifikalarını tek tek dağıtan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, “Payas STEM ekibimiz Ankara’dan yine ödülle dönerek bizleri gururlandırdı. Kendilerini canı gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Alışılmışın dışında bir eğitimle ilçemizde yaratıcı, kendine güvenen, donanımlı bireylerin yetişmesinden büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Öğrenciler daha sonra, kendilerini yalnız bırakmayan İnşaat Mühendisi Mümtaz Kaplan’a da kendi elleriyle hazırladıkları bareti hediye ederek, başarılarını paylaştı.

Bir cevap yazın