Hatay’da ‘Cihad’ Hutbesi verdi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hatay Valisi Erdal Ata’yı makamında ziyaret ettikten sonra, Habib-i Neccar Camisi’nde kıldırdığı Cuma namazı öncesi vatandaşlara “Cihad: Allah Yolunda Can ve Mal ile Mücadele” konulu hutbe verdi.

Vali Erdal Ata tarafından karşılanan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra, Valilik Makamına geçti. Erbaş’a ziyaretinde Vali Yardımcısı Bilal Ölmez ve İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu da eşlik etti.

“Bizi kimse yıkamaz”

Vali Erdal Ata, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Sizi üç semavi dinin mabetlerinin sırt sırta durduğu, farklı kültür ve inançtan vatandaşlarımızın karşılıklı hoşgörü içerisinde kardeşçe ve huzurlu bir şekilde yaşadığı Hatay’da görmekten memnun olduğumu ifade etmek isterim. Tüm ülkenin hatta dünyanın gözü burada, Zeytin Dalı Harekatıyla Türk Silahlı Kuvvetleri sadece o bölgedeki terör örgütü PYD/PKK/KCK/YPG/DEAŞ mensuplarını temizlemek için değil, o bölgedeki halkı da kurtarmak için oradalar. Bu da Türk Milleti ve TSK’nın tarihte olduğu gibi mazlumlara sahip çıktığının bir göstergesidir. İnşallah Türk Silahlı kuvvetlerimiz bu görevini de başarıyla bitirecektir.
Özellikle belirtmek isterim ki, bu konuda halkımıza gösterdikleri yoğun ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum, Biz 81 milyon Türk Milleti olarak bir ve beraber olduğumuz sürece bizi kimse yıkamaz. Bir ricamız da basın mensuplarından olacak, operasyonun sağlıklı yürütülebilmesi ve orada görev yapan askerlerimizin güvenliği için güvenlik öncelikli yerlere izinsiz gidilmemesi ve oralarda bulunulmaması olacaktır” dedi.

“Dualarımız Mehmetçiğimizle”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da yaptığı konuşmada Hatay’ın önemine değinerek, “Hatay bizim için çok önemli bir şehrimiz. Din hizmetlerimiz ve din eğitimimizin daha iyi yapılabilmesi için zaman zaman illeri ziyaret ediyoruz. Özellikle Hatay’ı seçmemizin amacı şuanda sınır ötesinde askerlerimize destek olmak istemimiz. TSK’nın en kısa zamanda bu terör örgütlerini etkisiz hale getirip, zulme uğrayan kardeşlerimizi yardımcı olup, onları bu zulümden kurtarmalarını temenni ediyoruz, yüreğimiz, dualarımız onlarla” dedi.

“Allahım; kahraman ordumuzu muzaffer eyle

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş,daha sonra Cuma namazı için Habib-i Neccar Camisi’ne geçti.  “Cihad: Allah Yolunda Can ve Mal ile Mücadele” konulu cuma hutbesinde, cihadın Allah yolunda harcanan emeğin, hak uğrunda verilen mücadelenin adı olduğunu söyleyen Erbaş, “Bugün millet olarak canımızla, malımızla, şehitlerimizle ve gazilerimizle bir beka mücadelesi veriyoruz. Mehmetçiğimiz, inancımız, bayrağımız, vatan toprağımız uğrunda hiç çekinmeden varlığımızı feda edebileceğimizi bütün dünyaya bir kere daha gösteriyor. Ömrünün baharında şehadet şerbetini yudumlayan her bir vatan evladı, adeta bizlere Rabbimizin şu müjdesini haykırıyor, ‘Allah yolunda öldürülenlere sakın ölü demeyin, onlar diridirler. Ancak siz bunu idrak edemezsiniz.’ Bu varlık mücadelesinde hepimize sorumluluk düşüyor. Allahım istiklal ve istikbalimiz, birlik ve beraberliğimiz uğrunda mücadele eden kahraman ordumuzu muzaffer eyle. Huzurumuz ve değerlerimiz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifalar ihsan eyle” dedi. Erbaş, hutbenin ardından cuma namazını kıldırdı.

 

 

Bir cevap yazın