Dursun Çiçek de Hatay’da…

CHP İstanbul Milletvekili ve Milli Savunma Komitesi Üyesi Dursun Çiçek, komisyon üyeleri ile birlikte Hatay Valisi Erdal Ata’nın ardından Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran’ı ziyaret etti.

Daha sonra CHP Hatay İl Teşkilatı’nda Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Afrin Bölgesi’nde terör örgütlerine yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin değerlendirmeler yapan Dursun Çiçek’e, ziyaretlerinde CHP Hatay Milletvekilleri Serkan Topal, Mevlüt Dudu, Birol Ertem, CHP Hatay İl Başkanı Av. Servet Mullaoğlu, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, ilçe başkanları ve partililer de eşlik etti.

İl binasında düzenlediği toplantıda, Hatay ziyaretinin amacının harekâta katılan birliklere ve bölgede yaşayan vatandaşlara moral vermek olduğunu ifade eden Milli Savunma Komitesi Üyesi Dursun Çiçek, harekatın biraz yavaş seyrettiğinin söylenebileceğini belirterek, önemli olanın en az zaiyatla harekatı tamamlamak olduğunu söyledi.

Harekatın her safhasının tartışılmasını eski bir asker olarak uygun bulmadığını söyleyen Çiçek, “Harekâtı günlük siyasetin bir parçası haline getirmek, buradan oy devşirmek bu harekata, bu millete ihanettir. Daha fazla şehitlerimizin ve gazilerimizin gelmesine yol açmaktır. Bırakalım bunu cephedeki komutanlar, ilgililer planlasınlar. Bu konuda siyasi iktidarı hata yapmamaya ve başta ülkede 40 yıla yakın hizmet vermiş eski Genelkurmay Başkanımız İlker Başbuğ olmak üzere, bu konudaki sağduyu çağrılarına olumlu yaklaşmaya davet ediyorum” açıklamalarından sonra geldiği Hatay’da hem kamu görevlileri hem de partililerle görüş alışverişinde bulundu.

 

Bir cevap yazın