Öğrenciler ‘İSTE’di, Atakaş yaptı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Merkez kampüs içerisinde hayırsever işadamı Recep Atakaş’n katkılarıyla kurulan, öğrencilerin lisans ve lisansüstü eğitimlerinin yanısıra Ar-Ge faaliyetlerinde de kullanabilecekleri modern çağın gerektirdiği gibi tasarlanan Metalografi Laboratuvarı törenle hizmete açıldı.

İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencileri için mikrocut, bakalitleme ve temizleme-parlatma cihazı ve benzeri son teknoloji cihazları bünyesinde barındıran laboratuvarın açılışına İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Deniz Üs Komutanı Albay Aykar Tekin, Hayırsever İşadamı Recep Atakaş, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Hayırsever işadamı Recep Atakaş’a üniversiteye ve eğitime olan desteklerinden dolayı teşekkür eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, TEKNOVERSİTE’ vizyonunun yanısıra ‘Teknoloji ve inovasyonu önceleyen üniversitede öğrencilerin eğitim-öğretim ve araştırma çalışmalarını daha verimli yapabilmeleri için yeni laboratuvarlar oluşturmaya devam ettiklerini söyledi.

İSTE Metalografi Laboratuvarının 2018 Bahar Dönemi’ne yetişmesinden de memnuniyet duyduğunu söyleyen Rektör Dereli, ikinci yarıyılda öğrencilere araştırma yapabilecekleri daha iyi bir ortam sunulması açısından açılışın önemine değindi.

Daha sonra söz alan, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyyuphan Yakıncı katılımcılara laboratuvardaki cihazlara ilgili sunum yaparak, bilgiler verdi.

Açılışın ardından, hayırsever işadamı Recep Atakaş tarafından Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda öğrenciler ve akademisyenlere yönelik bir söyleşi gerçekleştirildi. İSTE Rektörü Türkay Dereli Metalografi Laboratuvarının yapımına ve İSTE’ye verdiği katkı ve desteklerinden dolayı Hayırsever işadamı Recep Atakaş’a teşekkür etti. Hayırsever işadamı Atakaş’a plaketini AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu takdim etti.

 

Bir cevap yazın