HADO ile denize açılmaya hazırlanın

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, EXPO 2021 zaferi ve UNESCO gastronomi şehri unvanından sonra Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde onaylanan Hatay Deniz Otobüsü (HADO) projesiyle de Hatay’ın her anlamda yükselişe geçeceğinin altını çizdi.

Mersin, Kıbrıs, Beyrut ve Akdeniz’in 41 ülkesine deniz yoluyla ulaşım sağlayacak olan HADO’nun Hatay için önemine dikkat çeken Başkan Savaş, Nisan ayında start alacak olan projenin      Hatay’ı ucuz ve rahat deniz ulaşımıyla dünyaya açacak olmasının yanısıra Hatay ekonomisine can vereceğini ve Hatay’ın daha da büyümesine vesile olacağını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi olarak Hatay’a dev projeler kazandırmaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Lütfü Savaş, “Hatay’ı denizden dünyaya bağlayacak projemiz ‘HADO’yu önce siz Hatay halkının sonra meclis üyelerimizin desteğiyle, hayata geçirmek üzere önemli bir adım attık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  7 ilçesinin denize sahili olan ve Akdeniz havzasında bulunan 42 ülkeye komşu olmasının avantajından faydalanarak Hatay’ı kalkındırmak istiyoruz. Mersin, Kıbrıs ve Beyrut’a deniz otobüsü seferleri gerçekleştireceğimiz projemizle Hatay’ın turizm potansiyeli artacak, lojistik sektörü gelişecek, esnaf kazanacak, iş gücü çoğalacak, Hatay halkı kazanacak, kısacası Hatay kalkınacak. EXPO 2021 ve gastronomi unvanının ardından Hatay’ımızı ucuz ve rahat deniz ulaşımıyla dünyaya açacağımız HADO projesiyle Hatay ekonomisi gelecek turistlerle daha da canlanacak ve gastronomi unvanıyla eşsiz yemek kültürünü de tüm dünya ile paylaşmış olacağız. HADO, Hatay’a hayırlı – uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın