Bu okul miniklere sıcak yuva olacak

Başbakanlık, Türk Kızılayı İstanbul Şubesi ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘81 İl’e 81 Kızılay Anaokulu’ projesi kapsamında İskenderun’a kazandırılan Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldış Kızılay Anaokulu törenle açıldı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın telekonferans yöntemiyle açılışını gerçekleştirdiği okulun açılış töreninde, okula adı verilen Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldış’ın anne ve babası Hatice – İlyas Kıldış’ın en ön sırada, oğullarının resmiyle yer alması dikkatlerden kaçmadı.

Törene ayrıca, Hatay Valisi Erdal Ata, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, Türk Kızılay’ı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay ve çok sayıda davetli katıldı.

Şehidimizin adı ölümsüzleşti

Barbaros Mahallesi’nde açılan 120 öğrenci kapasiteli 3 derslikli anaokulunun açılış töreninde konuşan Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, proje ile amaçlarının 81 il’e 81 anaokulu yapmak olduğunu ifade ederek, okulun yapımı üstlenen hayırsever işadamı Recep Atakaş’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Hatay Valisi Erdal Ata ise, okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekerek, yapılan anaokuluna Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldış’ın isminin verilmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım da, şehit astsubay Metin Kıldış’ın adının anaokulunda yaşayacağını belirterek, “Şehidimizin mekanı cennet olsun. Anaya, babaya hayırlı uzun ömürler diliyorum. Bağışçılarımıza teşekkür ederiz” dedi.

‘Zeytin Dalı Harekatı’ kapsamında Hatay’ın çok yoğun günler geçirdiğini belirterek Vali Ata’dan bilgiler alan Başbakan Yıldırım, “Yoğun bir mücadele içerisindesiniz. Allah yar ve yardımcınız olsun. Kahraman Mehmetçiklerimize üstün başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Başbakan Yıldırım, daha sonra şehit astsubay Metin Kıldış’ın babası İlyas Kıldış ile video konferans sistemiyle görüştü. Şehit babası İlyas Kıldış da Başbakan Yıldırım’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başbakan Binali Yıldırım, anaokulunun yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek açılış kurdelesinin kesilmesi için talimat verdi. Açılışın ardından protokol üyeleri anaokulunun içerisini gezerek öğrencilerle bir araya geldi.

Bir cevap yazın