Şehit cenazesi için Hatay’a geldi

Afrin’de terör örgütü PYD/YPG/PKK/KCK/DAEŞ ile yaşanan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz için düzenlenen törene katılmak amacıyla Hatay’a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba,  Erzin Kaymakamlığı’nı ziyaret etti.

Hatay Valisi Erdal Ata ve Hatay milletvekilleri tarafından karşılanan Bakan Fakıbaba,  Hatay hakkında kısa bir brifing aldıktan sonra, Şehit Piyade Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz’in cenaze törenine katılmak üzere Mahmutlu Mahallesi Mülümün Mezarlığı yanında hazırlanan tören alanına geçti. Bakan Fakıbaba, burada kılınan cenaze namazı, düzenlenen tören ve defin merasiminin ardından Şehit Ekiz’in naaşının sarılı olduğu Türk Bayrağı’nı, şehidin babasına takdim etti.

Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, yaptığı kısa açıklamada, “Baba ocağı Hatay’da vatan toprağına emanet ettiğimiz Afrin kahramanlarımızdan Piyade Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz’e ve bu vatan uğruna şehadete eren bütün evlatlarımıza Rabbim rahmetiyle muamele eylesin. Ailelerine ve milletimize Allah sabırlar versin. Bu Aziz Vatanın her bir karışı, Aziz Milletimizin her bir ferdi için canını, kanını veren Şanlı Kahramanlarımız Ruhunuz şad, mekânınız cennet olsun. Başımız sağolsun” dedi.

 

Bir cevap yazın