Türk Askeri’nin şefkatli elleriyle kurtuldular

Türk Askeri, Zeytin Dalı Harekatı ile terör örgütü PYD/PKK mensuplarından arındırılan Afrin’in kırsalındaki Dikmetaş köyünde, arama-tarama yaparken girdikleri bir evde rastladıkları yaşlı bir çifte şefkatli kollarını uzattı.  Ölüme terkedilen 73 yaşındaki Hüseyin Davutoğlu ve 75 yaşındaki eşi Emine Davutoğlu’nu Mehmetçik zırhlı ambulans ile köyden çıkararak, sınırdaki sağlık ekiplerine teslim etti.

Kilis Devlet Hastanesi’ne getirilen çiftin günlerdir aç ve susuz kaldığı ve buna bağlı olarak bünyelerinde zafiyet oluştuğu tespit edildi.İşitme engelli yaşlı adam, günlerin açlık ve susuzluğunu hastanede baygın şekilde yatarak geçirirken, tedavisi süren eşi ise kendilerini kurtaran Mehmetçik’e hasta yatağında dua etti.

Aslen Kilisli olduğunu, 40 yıl önce eşiyle evlenerek Suriye’ye yerleştiklerini söyleyen Emine Davutoğlu, bölgeyi işgal eden teröristler yüzünden çok zor günler geçirdiklerini gözyaşlarıyla anlattı. Harekatın başlamasının ardından çatışma seslerinden korktukları için eşiyle evlerinin bir odasına saklandıklarını ve günlerce aç susuz kaldıklarını söyleyen Emine Davutoğlu, “Yemek yok, bir şey yok evimizin odasında betonun üzerinde oturuyorduk, soğuktan dolayı çok zor durumdaydık. Kurban olduklarımın (Türk askeri) yanıma gelmelerini çok istedim, en son geldiler. Askerleri gördüm ‘kurban olduklarım, elinizi ayağınızı öpeyim yanıma’ gelin dedim. Yanıma geldiler, babalarına rahmet, Peygamber kendilerinden razı olsun. Ellerine kurban olayım, bizi bulunduğumuz yerden alıp buraya getirdiler” dedi.

Öte yandan Türk askeri tarafından geçen hafta sonu Hatay’a getirilen 82 yaşındaki Azime Hüseyin ve komşusu 65 yaşındaki Ahmet Hannan Hatay Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yerleştirildi.

 

Bir cevap yazın