HADO’yla ilgili mesaj var

Gerçekleştirdiği birbirinden nitelikli projeler ile kent vizyonuna önemli katkılar sunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bugün mecliste görüşülecek olan Deniz Otobüsü Projesi (HADO) ile ilgili resmi Twitter hesabından, yaptığı ‘Kendi gemisine kaptanlık edemeyen, vardığı limana şaşmamalıdır” paylaşımı ve fotoğrafıyla dikkat çekti.

Hatay’ın ekonomisini canlandırabilmek ve kente turist çekebilmek için Samandağ ve İskenderun’dan Mersin, Gazimağusa ve Beyrut’a kadar uzanan bir güzergahta deniz ulaşımı sağlayacak olan HADO’ya  her kesimden ve herkesten destek yağarken, gözler bugün saat:14.00’te gerçekleşecek olan meclis toplantısına çevrildi.

 “Hatay’ın gastronomi unvanını tüm dünya ile paylaşacağız”

CNN Türk ekranlarında EXPO 2021 zaferi ve UNESCO gastronomi şehri unvanından sonra HADO Projesi ile Hatay’ın her anlamda yükselişe geçtiğini anlatan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Hatay’ın yedi ilçesinin denize sahili olması ve Akdeniz havzasında bulunan 42 ülkeye komşu olmasının avantajından faydalanarak kentimizi kalkındırmak istiyoruz. İlk olarak Samandağ ve İskenderun’dan Mersin ile Gazimağusa’ya, Suriye savaşının bitmesiyle birlikte de Beyrut ve Lazkiye’ye kadar uzanan bir güzergahta deniz otobüsü seferleri başlatacağız. Böylelikle çok sayıda turist Hatay’a gelecek, deniz otobüsü ile lojistik sektörümüz gelişecek ve Hatay’ın gastronomi unvanıyla eşsiz yemek kültürünü tüm dünya ile paylaşacağız. Proje bugün meclis onayından geçerse ilk seferimizi ulusal egemenliğimizin yıldönümü 23 Nisan’da yapmayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Bir cevap yazın