Sağlık Bakanı, yaralı askerleri ziyaret etti

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında yaralanan ve tedavileri devam eden askerler ile sınır hattında görevli sağlık çalışanlarını ziyaret etmek amacıyla Hatay’a geldi. Vali Erdal Ata, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal ve diğer ilgililerle birlikte Kırıkhan Devlet Hastanesi’ne giden Bakan Demircan, yaralı askerleri ziyaret ederek, sağlık durumları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

“Sağlık çalışanlarımızın çabası takdire şayan”

Basına kapalı gerçekleşen ziyaret sonrası yaptığı basın açıklamasında, Türkiye’nin kendisine karşı terör saldırısını bertaraf etmek için müdahale gerçekleştirdiğini hatırlatan Demircan, “Haklı bir müdahale bu, uluslararası hukuktan doğan hakkı kullanıyoruz. Bu müdahale esnasında yaralanan şehit olan askerlerimiz oluyor, aynı şekilde karşı taraftan Kilis ilimiz ve ilçelerine, Hatay ilimizin ilçelerine roketlerle saldırılar vaki oluyor, onların yaraladığı, hayatını kaybeden insanlarımız oluyor, yaralıların iyileştirilmesi için burada görev yapan hekim arkadaşlarımızı takdir etmek için elimizden gelen katkılar sağlandı” diye konuştu.

“Moraller yerinde”

Bakan Demircan, tüm sağlık çalışanlarını tebrik ederek başarılı çalışmalarının devamını dilerken, “Biz de kendilerini yerinde ziyaret etmek istedik, herhangi bir ihtiyaçları, sıkıntıları var mı diye. Gördük ki hekim arkadaşlarımız gayet güzel, moralleri yerinde ve fevkalade başarılı şekilde hizmetlerini sürdürüyorlar. Her türlü destek kendilerine veriliyor. Hemşire kardeşlerimiz, sağlık çalışanlarımız tümüyle hekim arkadaşlarımızla birlikte bu çalışmayı sürdürüyorlar. İnşallah Türkiye, kendisine karşı gerçekleştirilen bu saldırıların üstesinden en kısa zamanda gelecektir. Hak eden, hak ettiği cezayı görecek” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Bir cevap yazın