Berat Albayrak, rüzgar gibi geçti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Hatay ziyareti kapsamında YPG-PKK’lı teröristler tarafından yapılan hain saldırıda şehit düşen 24 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Selim Vurdal’ın İskenderun’daki ailesini ziyaret ederek, başsağlığı diledi.  Burada, şehidin 82 yaşındaki dedesi Hasan Hüseyin Terlemez, kardeşleri Erhan, Duygu ve şehit annesi Nuran Vurdal ile görüşen Bakan Albayrak, daha sonra Dörtyol’a geçerek Botaş-Dörtyol FSRU (Yüzer LNG depolama ve gazlaştırma ünitesi) Terminalİ’nin açılışını gerçekleştirdi.

“Dünya standartlarının üzerinde bir tesis”

2017 yılını enerji alanında büyük başarılara ve rekorlara imza atarak kapattıklarını söyleyen Berat Albayrak, “Türkiye’deki enerji arz güvenliğindeki kritik yapı taşlarını teker teker döşemeye başladık. Her platformda gururla müjdesini verdiğimiz Türkiye’nin ikinci FSRU terminalini bugün burada Dörtyol’da devreye alıyoruz. Kapasitesi itibarıyla da rekor büyüklükteki bir tesisi milletimizin hizmetine sunuyoruz. 263 bin metreküplük LNG depolama kapasitesiyle dünyanın en büyük depolama kapasitesine sahip FSRU tesisimiz, Türkiye’de enerji arz güvenliği açısından çok ama çok kritik bir öneme sahip. Günde asgari 15 milyon, azami 20 milyon metreküplük sıvılaştırılmış gazlaştırma kapasitesiyle gaz formundaki 167 milyon metreküplük LNG miktarıyla dünyadaki standartların bir hayli üstündeki bu tesis ülkemize bugün itibarıyla hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“Enerjide devrim “

FSRU tesisleriyle boru hatlarına olan bağımlılığı, farklı kaynak, ülke ve spot piyasalardan gaz tedarikiyle elimine ettiklerine dikkati çeken Albayrak, “FSRU sayesinde doğu sınırlarından teslim alınan gaz için binlerce kilometrelik boru hatları kurmamak, tüketim merkezlerine yakın yeni giriş noktaları oluşturuyoruz. Böylece, doğalgaz iletim ve dağıtımında yatırım ve taşıma maliyetleriyle işletme kayıplarını da aynı zamanda minimuma indiriyoruz. Mevcut sisteme kısa sürede entegre edilebilen FSRU tesisleri arz güvenliğimize de önemli bir esneklik kazandıracak. Bu terminal, tesis, yarın bir gün Ege, Trakya bölgesinde bir sıkıntı olduğu zaman tak gemimiz yüklenecek Trakya, Ege’de hemen bir gün içerisinde enerji arz güvenliği noktasında gaz ihtiyacı, ısınma, sanayi, hane halkı enerji üretimi ihtiyacı noktasında anında devreye alabildiğimiz çok ama çok kıymetli bir yatırım” diye konuştu.

“Son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadelemiz devam edecek”

Özellikle son 5 yılda yaşanan tüm süreçlerin, Türkiye’nin ne kadar büyük bir saldırı altında olduğunu açıkça ortaya koyduğunu belirten Albayrak, “Son 5 yılda Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, saldırıları atlattıkça daha büyük sınamalarla karşı karşıya geliyor. İşte dün bu milleti FETÖ’nün hain darbe girişimiyle durduramayanlar, bugün sınırlarının dibine kurmaya kalktıkları terör koridorlarıyla sınırlamaya, sözde korkutmaya çalışıyorlar. Israrla hep vurguladık, bugün bir kere daha altını ben çizmek istiyorum; Türkiye’ye tehdit oluşturan son terörist etkisiz hale getirilene kadar bu mücadelemiz devam edecek. ‘PYD’nin terör örgütü olduğuna dair elimizde istihbarat yok, bilgi yok’ falan diyenler var. Ben de diyorum ki istihbarat arıyorsanız işte bugün Reyhanlı’ya gelin, Hatay’a gelin, istihbarat arıyorsanız buraya atılan füzeleri, şehitlerimizin evlerini ziyaret edin. Bundan daha fazla, daha büyük istihbarat mı olur? Buradaki vatandaşlarımızın neler çektiğini bir gelin görün öyle değil mi? 17 yaşında uykusunda teröristlerin attığı roketle şehit olan Fatma’yı ya da görevinin başında şehit olan Şahin kardeşimizin acısını paylaşıyor musunuz, empati yapıyor musunuz? PYD, YPG terör örgütü değilmiş. Nereden belliymiş. Siz terör örgütleriyle iş tutarsanız tabii ki belli olmaz” diyerek, mesaj göndermeyi de ihmal etmedi.

 

Bir cevap yazın