HADO’ya 3 kala

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin ilin turistik, kültürel ve sosyal alanlarda hak ettiği değeri görmesi için attığı adımlardan biri olan Hatay Deniz Otobüsü(HADO) projesi bilgilendirme toplantısı bu kez Ferhan Kuseyri Konağı’nda iş insanları için gerçekleştirildi.

Hatay’a yeni bir ulaşım ağı kazandırmak amacıyla başlatılan HADO istişare toplantısına HBB Başkan Danışmanı Muhsin Cömert, HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Bozkurt, iş insanları, kanaat önderleri ve basın mensupları katıldı.

Hatay Deniz Otobüsü ile ulaşım anlamında yeni bir dönemin başlayacağı ve kent ekonomisine büyük katkı sağlayacağı inancında olduklarını belirten toplantının ev sahibi Ferhan Kuseyri, “Dünyanın en değerli topraklarına sahip kentimizin kıymetini biliyor ve topraklarımızı seviyoruz. Kendine özgü bitkileri, zengin meyve-sebze potansiyeli ve dillere destan yemekleriyle anılan şehrimizin ulaşım alanında gelişmesi ve iyileştirilmesi gerekiyor. Bu kapsamda deniz ulaşımının kentte yetişen ürünlerin ihracatına katkı sağlayarak başta şehrimiz olmak üzere ülke ekonomisine fayda sağlayacağı inancındayız” dedi.

HBB Başkan Danışmanı Muhsin Cömert’in sunumuyla devam eden toplantıda, kentin turizm potansiyeline değinilerek, Akdeniz ülkelerinden gelecek ziyaretçi sayısının deniz otobüsüyle iki katına çıkarılmasının hedeflendiği belirtildi.  İş dünyasında dikkatler, şehre ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda yeni bir soluk getirecek olan HADO için 9 Şubatta gerçekleşecek olan büyükşehir meclisine çevrildi.

Bir cevap yazın