Gastronomi şehrinin maharetli ellerini ağırladı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Aşçılar Derneği’ni ağırladı. Sahip olduğu kültürel değerlerin yanında zengin ve özgün bir mutfağı olan Hatay’ın UNESCO tarafından ‘Dünyanın 26. Gastronomi Şehri” olarak ilan edilmesinde verdiği çabadan dolayı Başkan Savaş’a teşekkür eden aşçılar, çiçek takdim ederek bu alanda üzerlerine düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da UNESCO Gastronomi Şehri Hatay için Aşçılar Derneği’nin ayrı bir önem taşıdığını söyledi. Hatay’ın lezzetli yemeklerinin dünyaya tanıtılması ve sunulmasında aşçılara büyük görevler düştüğünü söyleyen Başkan Savaş, EXPO 2021 çalışmalarında gastronomiye ayrı önem verdiklerini ve bu kapsamda kurulacak olan Gastronomi Sokağı çalışmalarına değindi.

Tarihi bir sokağı her alanda ihtisaslaşmış lokantalarla donatarak Gastronomi Sokağı’na dönüştürmeyi planladıklarını anlatan Başkan Savaş, buraya uğrayan herkesin maharetli ustaların elinden çıkan Hatay’ın lezzetlerini tek tek tadabilme şansı yakalayacağını belirterek, bu sokağa da en büyük katkıyı aşçıların sunacağını ifade etti.

 

Bir cevap yazın