Hükümet Sözcüsü’nden Hatay ve Kilis açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısında, Kilis ile Hatay’ın Hassa, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı, Yayladağı ile Altınözü ilçelerindeki vatandaşların, Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle ortaya çıkan sorunlarının çözümüne ilişkin çalışmaların da değerlendirildiğini bildirdi.

Toplantıda, bugüne kadar yapılanların ve bundan sonra yapılacakların  da üzerinde durulduğunu belirten Bozdağ, “Özellikle bildiğiniz gibi Hatay ve Kilis illerinde faaliyet gösteren tarımsal üreticilerle esnaf ve sanatkarların, Hazine faiz destekli kredi ödemelerinin faizsiz olarak 1 yıl süreyle ertelenmesine Bakanlar Kurulunca daha önce karar verilmiş ve bu karar Resmi Gazete’de yayınlanmıştı. Aynı şekilde Kilis’in tamamı için 31 Aralık 2017 öncesindeki vergi ve sosyal güvenlik prim borçları 31 Aralık 2018 tarihine kadar ertelenmiştir. Aynı şekilde Hatay ili Hassa, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı, Yayladağı ve Altınözü ilçelerinde ikamet eden sigortalılar ve işverenlerin de ocak ayı içine denk gelen kurum alacaklarının 28 Şubat 2018’e kadar ertelenmesine ve hem vergi hem de sigorta primlerinin de 6 ay süreyle tamamının ertelenmesine karar verilmiştir. 6 aylık sürenin dolmasından sonra mücvir sebebin devam etmesi halinde bunların uzatılma durumu da söz konusu olabilecektir” dedi.

Bozdağ, Kilis ve Hatay’ın söz konusu 6 ilçesinde yaşayan vatandaşlara faizsiz finans desteği sağlanmasına ilişkin çalışmalar yürütüldüğünü, bölgedeki vatandaşların Zeytin Dalı Harekatı’ndan olumsuz etkilenmelerini önlemek, ticari ve sosyal hayata canlılık katmak amacıyla bu tedbirlerin alındığını ifade etti.

Telafi  eğitimleri yapılacak

Zeytin Dalı Harekatı’nın doğurduğu güvenlik riskleri nedeniyle Kilis’te ve Hatay’ın altı ilçesinde yarı yıl tatilinin bir hafta ertelendiğini de hatırlatan Bozdağ,  tatil süresinin yeniden uzatılıp uzatılmayacağına dair şu açıklamayı yaptı; “Bu şartlarda olumsuz anlamda bir değişiklik olduğu takdirde bu süre gözden geçirilebilir. Bizim tahminlerimize göre olumsuz anlamda bir değişiklik ihtimalini zayıf görüyoruz. İnşallah 12 Şubat 2018 Pazartesi günü Kilis’te ve diğer yerlerdeki öğrencilerimiz de diğer öğrenciler gibi ikinci yarıyılına başlayacaklardır. Bu arada buradaki öğrencilerle alakalı Milli Eğitim Bakanlığımız telafi eğitimleri yapacak ve bu bir haftalık açığı kapatacaktır.”

 

Bir cevap yazın