Şanlı tarihimize saygı böyle olur

Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Muhlisali Mahallesi Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan 41.Fırka Şehitler Abidesi restorasyonuna önümüzdeki hafta içerisinde başlanacağı müjdesini verdi.

Aydın, anıtın Hatay Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca projelendirilmesinin ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan gerekli izinlerin alınmasının ardından Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından da ihalesinin yapılarak çalışmalara 05 Şubat 2018 pazartesi günü başlanacağını ifade etti.

Belen’de var olan zengin tarihi varlıkları yeniden restore ederek kültür turizmine kazandırmanın önemine değinen Kaymakam Aydın, “İlk olarak 41. Fırka Komutanı Yarbay Musa Kazım Bey tarafından 1916 yılında yaptırılan ve o zaman 2500 m2lik bir saha içinde takriben 1500 kahraman şehidin defnedildiği, şimdiki toplam alanı ise 250 m2 civarında olan bu kıymetli abidenin kitabesi Hatay Devleti’nin kurulmasından sonra yeniden yazdırılmış  ve 1981 yılında düzenlenme çalışmaları sonucu abidemiz bugünkü halini almıştır. Yeni hazırlanan proje çerçevesinde temsili şehit mezarları da yaptırılmak suretiyle aziz şehitlerimize yakışır bir şekilde yeniden restore edilecektir. Söz konusu restorasyon ihalesinin yapılmasına verdiği destekten dolayı Sayın Valimiz Erdal Ata’ya ve restorasyon projesinin hazırlanmasında emeği geçen Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı personellerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Bir cevap yazın