HADO için zirvede önemli buluşma

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Ankara’da Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka ve Ulaştırma Bakanlığı Deniz Ticaret Genel Müdürü Durmuş Unüvar’ı ziyaret etti. Samandağ ve İskenderun’dan Mersin, Kıbrıs Gazimağusa, Lübnan ve Beyrut seferleri başlatacak olan Hatay Deniz Otobüsü(HADO) projesinin izin sürecinin gerçekleştirildiği ziyarette Başkan Savaş, Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

7 sahil ilçesi bulunan Hatay’da deniz ulaşımının bugüne kadar yapılamadığını anlatan Başkan Savaş, 9 Şubat’ta büyükşehir meclisinde onaylanacak olan projenin Hatay’a ve turizme sunacağı katkıları değerlendirdi.

HADO ile Hatay’ın dünyaya açılacağını ifade eden Başkan Savaş,  “Mersin, Kıbrıs ve Beyrut’a deniz otobüsü seferleri gerçekleştireceğimiz projemizle Hatay’ın turizm potansiyeli artacak, esnafımız kazanacak, iş gücü çoğalacak, Hatay Halkı kazanacak. Hatay için büyük önem arz eden, Hatay’ın kalkınmasına destek olacak bu siyaset üstü proje için meclis kararını bekliyoruz. Meclis üyelerinin onaylaması durumunda bu dev projeyi Nisan ayında gerçekleştireceğimiz ilk seferle hayata geçmesini planlıyoruz” dedi.

https://www.facebook.com/LutfuSavas/videos/907549192760410/

 

Bir cevap yazın