Bütün maddeler komisyona havale

İskenderun Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında gündeminde bulunan 6 maddeyi görüştü. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplanan mecliste gündemin beşinci maddesi imar komisyonuna, diğer maddelerin tamamı da plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı konuşmasında Zeytin Dalı Harekatı’nı başarıyla sürdüren Türk Ordusu’nun her daim yanında olduklarını ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Afrin’de kahraman ordumuz sınır güvenliğimiz, ülkemiz, devletimiz ve milletimiz için cansiperane görev yapmaktadır. Ülkemiz için risk oluşturmaya başlamış ve sınır güvenliğimizi tehdit eden terör örgütlerini ordumuzun bölgeden tamamen temizleyeceğine inanıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri’nce hudut güvenliğini sağlamak amacıyla Afrin bölgesinde başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekâtına’ desteğimiz tamdır. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet, aile ve yakınlarına da başsağlığı diliyoruz” dedi.

Mete Aslan bulvarındaki büronun 3 yıllığına tekrardan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şubesi’ne verilmesi ile ilgili gündem maddesinin de onaylandığı mecliste, dernek üyelerinin tam kadro mecliste yeraldığı dikkatlerden kaçmadı.

Gündem maddeleri şöyle onaylandı:

1- Mülkiyeti Belediyemize ait olan Konarlı mıntıkası 283 ada 36 nolu parsel üzerinde bulunan 2 adet mesken vasıflı taşınmazların satışı yapılacağından,  satışı yönünde meclis kararı alınması ve alınan meclis kararının uygulanmak üzere Encümene gönderilmesi ile ilgili Emlak İstimlâk Müdürlüğü teklifi, plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

2-Mülkiyeti Belediyemize ait olan 5.353.05 m2 yüzölçümlü Aşkarbeyli mıntıkası 6683 nolu parseli Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na öğrenci yurdu yapma maksadıyla 49 yıl süre ile bedelsiz irtifak hakkı tesis edilmesi yönünde meclis kararı alınması ve alınan meclis kararının uygulanmak üzere Encümene gönderilmesi ile ilgili Emlak İstimlâk Müdürlüğü teklifi, plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

3-Belediyemizde görev yapan memur personellerin terfi ve intibaklarının aksamadan yapılabilmesi, tıkanmış olan kadroların mükteseplerine uygun hale getirilmeleri için kadro tadillerinin yapılması ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi, plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

4-Valilik Makamı İl Mahalli İdareler Müdürlüğünün 24.01.2018 tarih ve E.3949 sayılı yazısına istinaden Muhtarlıklar Müdürlüğü adıyla yeni bir müdürlük kurulması ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi, plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

5-1. Mıntıka 2113 nolu parsele yönelik çizilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, imar komisyonuna havale edildi.

6-Mülkiyeti belediyemize ait olan Mete Aslan bulvarında bulunan bir adet büronun 3 yıllığına tekrardan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şubesine verilmesi ile ilgili yazılı önerge plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

 

Bir cevap yazın