Gençler, Payas’ı SODES’le kalkındıracak

2017 Yılı SODES teklif çağrı sürecinde Hatay’daki kamu kurum ve kuruluşların, belediyelerin ve STK’ların, Hatay Valiliği SODES Proje Koordinasyon Birimi’ne sunduğu projeler desteklenmeye devam ediyor. Bu kapsamda Hatay Valiliği SODES Proje Koordinasyon Birimi’nin Kalkınma Bakanlığı’na sunduğu projeler arasında yer alan ve Payas Belediyesi tarafından yürütülecek olan ‘Genç İş Gücünün Ekonomik Kalkınmadaki Katma Değerinin Arttırılması’’ adlı proje onaylanarak, asil proje listesinde yer aldı.

Projenin imza töreni Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nda Hatay Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, SODES Proje Koordinasyon Birim Sorumlusu Mehmet Koca ile Payas Belediyesi Proje ekibinin de katılımlarıyla gerçekleşti. Hatay Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu ile Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın imzaladığı projenin maliyetinin 255.000,00 TL olduğu belirtildi.

12 ay sürecek olan proje ile oluşturulacak Eğitim Atölyesi’nde 18-30 yaş aralığında 40 gence 20’şer kişilik gruplar halinde MEB onaylı sertifikalı mesleki eğitim kursları olan Oto Elektrik ve Kaynakçılık kursları verilecek, 100 gence ise İş Arama ve Başvuru Teknikleri eğitimleri olan CV, iletişim, motivasyon, ,sunum ve ikna ile desteklenmesi eğitimi verilecek.

Ayrıca 40 kursiyerin kazandığı mesleki beceriyi pekiştirmesi amacı ile 1 ay süreli staj yapmaları sağlanacak. Mesleki beceri kazandırılan 40 kursiyerin istihdam edilmelerini kolaylaştırmak üzere bölge sektör temsilcileri ile toplantı organize edilmesi faaliyetleri gerçekleştirilecek. Proje ortağı olan Sanayi Odası işbirliği ile 40 kursiyerin yüzde 20’sinin Payas Küçük Sanayi Sitesi’nde istihdamı sağlanacak.

 

Bir cevap yazın