İstihdamın yol haritası Hatay’da çizildi

2018 yılının ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu başkanlığında yapıldı. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü binasında düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu’nun yanısıra İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, Hatay İl İşkur Müdürü Ziya Yüksel, İstihdam Uzmanı Oğuz Düzgün, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Maden, Mustafa Kemal Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Erhan Yengil, Doğaka Genel Sekreteri Onur Yıdız, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı A. Kadir Teksöz, kurum müdürleri ve ilgili yetkililer katıldı.

Toplantı öncesi kısa bir konuşma yapan Hatay Valisi Erdal Ata, tarım ve sanayi sektöründe iş imkânlarının bulunduğunu, Hatay istihdamını artırmak için yapılması gereken uygulamalar ve alınacak tedbirlerin görüşülmesi hususunda değerlendirmeler yapmak üzere düzenlenen toplantının hayırlara vesile olmasını temenni etti.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim verileri hakkında da bilgiler veren Vali Ata, “2017 yılı içerisinde İş-Kur faaliyetlerinden yaralanmak üzere 72.596 kişi kuruma başvuru yapmıştır. Bunlardan 6.969 kişi işe yerleştirilmiş ve bu kapsamda 9.683 iş yeri ziyaret edilmiştir. 2017 yılı içerisinde 2.776 kişi Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde istihdam edilmiştir. Ayrıca 2017 yılı içerisinde İş-Kur tarafından iş yerlerinden toplamda 17.281 adet Açık İş talebi alınmıştır” dedi.

İşsizlik konusunun tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de başlıca sorunlardan biri olduğunu belirten Vali Ata, “2017 yılı içerisinde işsizlik ödeneğine toplam başvuru 12.878 olurken, ödenek hak eden 6.309 kişiye 30.029.392 TL ödeme yapılmıştır. 2017 yılı içerisinde 79 farklı kursta 512 Erkek, 1033 Bayan olmak üzere toplam 1545 vatandaşımız Mesleki Eğitim kurslarına katılmışlardır. İş-Kur tarafından 552 kişiye girişimcilik kursu düzenlenmiştir. Özel firmalarda ve 1.023 farklı meslekte toplam 2.802 kişi İşbaşı Eğitim Programı kapsamında staj görmektedir” şeklinde sözlerini noktaladı.

Açılış konuşmasının ardından gündem maddelerinin karşılıklı görüş alışverişi biçiminde ele alınması ile devam eden toplantıda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ziya Yüksel bir sunum gerçekleştirdi.

Reyhanlı’yı unutmadılar

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısının ardından İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, Hatay İl İşkur Müdürü Ziya Yüksel ve İstihdam Uzmanı Oğuz Düzgün ile birlikte Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’deki terör örgütleri tarafından atılan roketlerden dolayı zarar gören Reyhanlı’ya geçerek Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu , Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ile Ticaret Odası Başkanını ziyaret ederek, hem geçmiş olsun, hem de taziye dileklerini iletti.

 

 

Bir cevap yazın