Şampiyonlar geçidinde Hatay rüzgarı esti

Türkiye İş Bankası’nın ana sponsoru olduğu Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından Antalya’da düzenlenen ve 7’den 77’ye her yaş grubundan toplam 2 bin 810 sporcunun hamlelerine sahne olan Türkiye Şampiyonasına Hataylı sporcular damga vurdu. 27 kategoride gerçekleşen dev şampiyonada Hatay’dan Elif Zeren Yıldız 10 yaş kızlarda Türkiye Şampiyonu olurken, Lara Miçoğulları 18 Yaş Türkiye 3.sü oldu, Semra Barutçu ile Cem Kaan Gökerkan da kategorilerinde Türkiye 5.liğini, Levziye Ece Altınöz Türkiye 6.lığı, Nadiye Bereketoğlu Türkiye 10.luğu, Ecem su Sovukluk Türkiye 20.liği, Çağla Pişkinpaşa Türkiye 21.liği ve Muhammed Emin Arslan da Türkiye 12.liğini elde etti.

Şampiyonlar geçidi yaşanan ödül töreninde, genç şampiyonların heyecanı ve mutluluğu yüzlerine yansırken, küçükler ve yıldızlarda toplam 293 sporcu da milli takım havuzuna girmeyi başarmanın haklı gururunu yaşadı.

Şampiyonanın Türkiye’nin en büyük spor organizasyonu olmaya aday bir Türkiye buluşmasına dönüştüğüne dikkat çeken TSF Başkanı Gülkız Tülay, “Ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası ile özellikle 2012 yılından itibaren altyapıya yaptığımız doğru hamlelerin ve yatırımların meyvelerini almaya başladık. 81 ilden sporcunun katılımıyla gerçekleştirdiğimiz rekor katılımlı Türkiye Şampiyonası ve 7 bin kişilik dev satranç ailesinin heyecanı, coşkusu da ürettiğimiz projelerimizin doğruluğunun bir başka simgesi. Genç ustalarımız, Türkiye’nin gelecek büyük ustaları olacak ve dünya satrancına adımızı altın harflerle yazdıracaklar” dedi.

TSF Başkanı Gülkız Tülay, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de sürdürdüğü Zeytin Dalı Operasyonu’nu da sağ salim tamamlamalarını ve zaferle ülkeye dönmelerini de temenni etti.

Şampiyonalarda, küçüklerden 185, yıldızlardan 108 olmak üzere toplam 293 sporcu milli takım havuzuna girdi. Sporcular aldıkları derecelere göre Türkiye’yi “Dünya ve Avrupa Yaş Grupları” ile “Dünya ve Avrupa Okullar Satranç Şampiyonaları”nda temsil edecekler.

Bir cevap yazın