İGEV’in öğrencileri tartıştı!

İskenderun Güney Eğitim Vakfı (İGEV) yarıyıl tatilinde bulunan öğrencilerin sosyal ve kişisel gelişimine destek olmak amacıyla bu kez oldukça çekişmeli geçen bir münazara etkinliğine imza attı. İGEV Vakıf merkezinde bir araya gelen bursiyerler, 4’er kişilik iki grup halinde “Uygarlığın gelişmesindeki etken Bilim midir? Yoksa Sanat mıdır?” konusunu tartıştı.

Jüri üyeliklerini Gazeteci, Radyo/TV programcısı Semir Yazıcı, Eğitimci Turgay Çelikezen, ile Eğitimci Süheyl Yüksek’in yaptığı münazarada Hasret Akdeniz, Berkan Yorulmaz, Kemal Gassaloğlu ve Eşvak Korkmaz’dan oluşan grup “ Sanat” tezini savunurken, Hikmet Semir Çoban, Elida Yangın, Zülal Seren ve Safiye Çelik’den oluşan diğer grup da “Bilim” tezini savundu.

“Üretken nesil yetişiyor”

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğe İGEV yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra öğrenciler, veliler ve davetliler katıldı.

İGEV dönem başkanvekili Fevzi Sevinçli, yarışmacı öğrencilere başarılar dileyerek, “Bu tür sosyal etkinliklerle düşünen, üreten, aydın gençlik yetiştirmeyi hedefleyen İGEV olarak öğrencilerimizin bireysel ve sosyal gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Oldukça çekişmeli ve iddialı geçen münazara sonunda “Uygarlığın gelişmesindeki etken Bilim’dir” tezini savunan öğrenciler kazandı. Münazara sonunda, öğrenciler birbirlerini centilmence tebrik ettikten sonra, mini bir müzik dinletisi verildi.

 

Bir cevap yazın