CHP İskenderun safını belirledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu düzenlediği basın toplantısında, 3-4 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 36. Olağan Kurultayı’nda İskenderun’lu dokuz kurultay delegesi ile birlikte Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini açıkladı.  Kurultay delegelerinin, Kılıçdaroğlu’nun görevine devam etmesi için görüşbirliğine vardığı ve destek için imza verdiği toplantıda Başkan Mansuroğlu, toplantıya katılamayan iki kurultay delegesinin de Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında olduklarını ve genel başkan adayı olarak önerilmesi konusunda imza atacaklarını ifade etti.

Kemal Kılıçdaroğlu’na açık destek

İki gün sürecek kurultayın ilk gününde genel başkanlık seçimi ve ikinci gününde ise 60 kişilik Parti Meclisi (PM) üyelerinin seçiminin gerçekleştirileceğini dile getiren Yusuf Mansuroğlu, “Bildiğiniz gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin üç tarafı bize karşı farklı duygular besleyen ülkelerle donatılmış durumda. Yaptığımız tüm açıklamalarda çevresine kin ve düşmanlık yayan iktidarın bunun karşılığında terörü ithal edeceğini söyledik. Ve söylediğimiz her cümlede de haklı çıktık. Şu bir gerçek ki; her şeye karşı olan bir siyasi iktidarla karşı karşıyayız. Şuandaki siyasal iktidarın yaptığı, özellikle yanlış dış ve iç siyaset sonucu bir kamplaşma sürecine doğru gidiyoruz. Buna rağmen il ve ilçe kongrelerinde yaptıkları açılışlarda, genel başkanımızın adını dillerinden düşürmemeye gayret ediyorlar. ‘Ey Kemal ile başlayıp, ey Kemal’ ile biten cümleler kuruyorlar. Hiç kimse kusura bakmasın, rüzgâr eken, fırtına biçer. Biz genel başkanımızı kimseye yedirmeyiz. Biz bu oyuna gelmeyiz. CHP İskenderun İlçe Örgütü ve kurultay delegeleri olarak Allah’ına kadar Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasındayız. Hayati seçime gittiğimiz bu dönemde Türkiye’nin kaderinin oylanacağı 2019 seçimlerinde ‘Parlamenter sistem devam etsin mi, etmesin mi? Tek adam diktası devam etsin mi etmesin mi?’ diye karar vereceğimiz seçimin arifesinde bu geminin kaptanlığını Kemal Kılıçdaroğlu’na teslim edeceğiz. Buradan bunu ilan ediyoruz. Dokuz kurultay delegemizle birlikte Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasındayız” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve toplantıya katılan kurultay delegeleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledikleri yönündeki dilekçeyi Ankara’ya göndermek üzere imzaladı.

Bir cevap yazın