Hassa Tüneli, Hatay plakasına denk

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, partisinin Antakya İlçe Kongresine katılmak üzere geldiği Hatay’da ilk olarak Hatay Valiliği’ni ziyaret etti.  Bakan Arslan’ı havaalanında Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay milletvekilleri karşıladı. Ziyarette şeref defterini imzalayan Bakan Arslan, Afrin’de Zeytin Dalı Harekatına katılan Mehmetçik ve Özgür Suriye Ordusunda şehit olanlara Allah’tan rahmet diledi.

Arsuz-Samandağ yolu Vali’nin gündeminde

Hatay Valisi Erdal Ata, Bakan Arslan’a ilin ulaşımını rahatlatacak olan projeler için destek isterken, “İskenderun ilçemiz ile il merkezini ve Cilvegözü Sınır Kapısını bağlayan Belen geçidi yolu ilimiz için önemli bir konu. Burada trafik çok yoğun. Günlük olarak ortalama 40-50 bin aracın geçtiği hesaplanıyor. Projesi hazırlanmış bu otoyolun yapılmasında fayda var. En azından ilk etapta Belen geçişinin yapılması ile yol 7,5 km kısalacak ve 40-50 milyon liralık sadece yakıttan tasarruf sağlanmış olacak. Diğer bir beklentimiz Arsuz-Samandağ ilçelerini sahilden birleştirecek olan yolun yapılması. Bir liman şehri olarak geçen yıl limanlarımızda 50 milyon ton yükleme- boşaltma işlemi yapıldı. Liman trafiği bakımından ülkemizde 4. sırada olan bir kent olmamıza rağmen bölgemizde gemi bakım ve onarımına yönelik herhangi bir tesis yok. Bu konuda İskenderun Deniz Ticaret Odası ile birlikte yaptığımız bir çalışma var. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz.” dedi.

“Bu topraklar kolay vatan olmadı”

Bu toprakların kolay kazanılmadığını ifade eden Bakan Arslan, “Güvenlik kuvvetlerimiz, Mehmetçiğimiz, ister içeride ister dışarıda bataklıkları kurutmak adına istikbalimiz ve istiklalimiz için mücadele ederken gözünü kırpmadan şehit olmaya giderken bize de düşen onlara her türlü desteği vermek ancak aynı zamanda bu ülkeyi mamur etmek imar etmek adına durmadan gece gündüz çalışmaktır. Arkadaşlar ile bu bilinçle hareket ediyoruz. Tekrar Mehmetçiğimizde, sınır ötesinde Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı’nda başarılar, muvaffakiyetler dilerken, elbetteki şehitlerimiz oldu, yine olacaktır. Bu topraklar kolay bir şekilde bize vatan olarak bırakılmadı. Ecdat şehit olarak, şehit kanı ile sulayarak bıraktı. İnşallah bu vatanı sonsuza kadar, ilelebet yaşatmak adına da biz yine şehit olacağız. Yine şehit olmayı göze alacağız. O yüzden Mehmetçiğimizden şehit olanlar var, onların hepsine rahmet diliyoruz. Ailelerine, ülkemize, milletimize başsağlığı diliyoruz” dedi.

Hassa Tüneli, Türkiye’nin üçüncü en büyük tüneli 

Hassa Tüneli’nin Ovit ve Zigana’dan sonra Türkiye’nin üçüncü en büyük çift tüplü iki gidiş iki geliş yolu olacağını Bakan Arslan, “Bütün bu projelerin sıcak asfalt yapılması, bölünmüş yol yapılması, standartlarının yükseltilmesi çok çok önemli. Antakya’nın etrafı dağlarla çevrili, ovasının ne kadar verimli olduğunu biliyorsun ama hedef pazarlarına erişmesi de bir o kadara önemli. Dolayısıyla sadece Hassa ilçemizi, sadece Antakyamızı değil Kilis’i, Gaziantep’i, Osmaniye’yi hatta Gaziantep’in de daha doğusunu veya kuzeydoğusunu düşünürseniz bütün o güzergahtaki trafik hareketliliğini Hassa üzerinden Dörtyol’a oradan da deniz aşırı ülkelere erişebilmesi çok çok önemli idi. Geçen yıl Cumhurbaşkanımızla da geldiğimizde o konuda talimatı aldık. Bir an önce bu projeyi hayata geçirin diye. Nitekim kilometrelik bir yol, Hatay plakasına denk. Bu yolun 19 bin 260 metrelik kısmı 4 tane tünelden oluşuyor. Üstelik iki geliş iki gidiş olarak düşünürseniz çift tüp 38 buçuk kilometre tünel yapmış olacağız bu güzergah üzerinde ve en uzunu 12 bin 400 metrelik bir tünel olacak ki, Ovit ve Zigana’dan sonra Türkiye’nin üçüncü en büyük çift tüplü iki gidiş iki geliş yolu olmuş olacak” diye konuştu.

Bakan Arslan’a AK Parti Hatay milletvkelleri Orhan Karasayar, Fevzi Şanverdi, Mehmet Öntürk, Hacı Bayram Türkoğlu ve AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler eşlik etti.
Ziyaretten sonra Bakan Arslan ve beraberindekiler AK Parti Antakya İlçe Başkanlığı kongresine geçti.

 

Bir cevap yazın