‘Zeytin Dalı’nın nakış gibi işlendiği hediye

AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, partisinin genel merkezinde düzenlenen “121. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı” öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a Afrin Hareketi’nin sembolü olan Zeytin Dalı işlemeli ipek şal hediye etti.

Afrin Harekatı’na verilen ‘Zeytin Dalı’ isminin harekatın bir sulh ve adalet harekatı olduğunu ortaya koyduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatay’a teşrifinde bunu uluslararası kamouyuna deklâra ettiğini söyleyen İl Başkanı İbrahim Güler, Hatay’da Mehmetçik ile cephede bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinden onur duyduğunu dile getirdi.

Hatay izlenimlerini paylaştı

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda Hatay ziyaretini değerlendiren ve harekâtın son durumu hakkında bilgiler veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, “Zeytin Dalı Operasyonunu yürüten kahraman askerlerimize yüce Allah’tan muvaffakiyetler diliyor, her birinin gözlerinden öpüyorum. Harekat merkezinde görev yapan askerlerin ve sahadaki birliklerin morallerinin en üst düzeyde olduğunu görmek bizleri mutlu etti. Zor bir coğrafyada ve çok kötü hava şartlarında icra edilen operasyonumuzda en küçük bir aksaklık olmadığını, bir sıkıntı olmadığını bizzat yerinde görmekten ayrıca memnuniyet duydum. Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını anlamak istemeyenler için Zeytin Dalı Operasyonu açık bir ikaz, fiili bir örnek olmuştur. Güya bize karşı yıllardır hazırlanmış sığınakları, kazılmış tünelleri, kurulmuş tuzakları birer birer imha ederek kararlı ve güvenli bir şekilde ilerliyoruz. Çok yakın bir zamanda terör örgütü kıpırdayamaz hale getirilecektir” dedi.

“343 terörist etkisiz hale getirildi”

7 gündür devam eden operasyonda 343 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyleyen Erdoğan, “Süreç kararlı bir şekilde devam ediyor. Buradan tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyorum. Türkiye’nin, Afrin’deki operasyonu sadece ve sadece terör örgütlerine, teröristlere yöneliktir. Biz Afrin’i işgale gitmiyoruz, tam tersine orayı terör örgütlerinden temizleyerek asli sahipleri için yaşanabilir bir yer haline getirmeye çalışıyoruz. Nasıl El Rai, Cerablus, El Bab, bu bölgedeki 2 bin kilometrekarelik alanı, 100 bin insanın tekrar topraklarına, evlerine dönerek yerleşmelerine imkân sağladıysak, işte Afrin’de de aynısını yapacağız. Ve bizim ülkemizde 3,5 milyon şu anda mülteci var. Biz bu mülteci kardeşlerimizin kendi topraklarına dönmesini sağlayacağız. Afrin’deki, İdlib’deki bu mücadele bunun içindir” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın