Başkanın HATAY’ı tanıtma SAVAŞ’ı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, turizm sektörüne ışık tutan EMITT Fuarı’nın ikinci gününde Hatay’ı tanıtmak için verdiği çabayla dikkat çekti.

Almanya, Polonya, Çin ve Rusya gibi ülkelerin de olduğu 2018 EMITT’te Başkan Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, ustaların elinden çıkan Hatay’ın yöresel tatlarını fuar alanındaki katılımcılara bizzat ikram ederken, Hatay’ın eşsiz lezzeti olan künefe fuara katılan turizm elçilerinin ilgi odağı oldu.

Hatay’ın zengin gastronomisi, EXPO 2021 ve tarihi dokusuyla tanıtıldığı fuarda, Başkan Savaş, ayrıca bugün gerçekleşecek olan ve ‘Gastronomi Şehri ünvanlı Hatay’ın da konu edileceği ‘Şehirlerin Pazarlamasında Gastronomik Marka Kentler Yaratılması’ konulu panele konuşmacı olarak katılarak Hatay’ı anlatacak.

“EXPO 2021 ve Gastronomi Şehri Unvanı Hatay’ın kendisidir”

Hatay’ın güzelliklerini taşıdığı EMITT Fuarı’nın değerlendirmesini yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Buraya iki önemli konuyla geldik. Bunlardan birincisi, botanikte EXPO 2021 Hatay’da yapılacak. İkincisi ise Hatay, dünyadaki 26’ncı ‘gastronomi şehri’ oldu. Bu iki konunun esas kaynağı Hatay’ın kendisidir, kültür, medeniyet ve tarih birikimidir. Hatay’da turizm 2017 yılında hem gastronomi hem de EXPO nedeniyle tam ‘pik’ yaparken, tabii 5 yıldır savaşın gölgesinde turizmde, sanayide tarım ürünlerinin pazarlanması anlamında çok sıkıntı çekmiştik. Ancak son altı ayda bütün bu sıkıntıları yavaş yavaş üzerimizden atarken, bu savaş komşumuzda kızıştı. İnşallah Afrin Harekatı da amacına hasıl olduktan sonra bölgemizde savaş biter” dedi.

 

Bir cevap yazın