Kuru meyve fiyatları uçtu!

Kış mevsiminin kendini iyice hissettirmesi, yağışların beklenilenin altında olması tarım ürünlerindeki vergi indirimine rağmen kuru meyve fiyatlarına yansıdı. Özellikle Türkiye’nin ihracatında önemli bir yer tutan kuru kayısı, kuru üzüm, hurma, ceviz ve Antep fıstığında artan fiyatlar vatandaşın cebini iyice sarstı.

Şifalı bitkilerin merkezi sayılan dükkânlardan biri olan İskenderun Lokman Hekim’in İşletmecisi Beşir Baysoy, özellikle kış mevsiminde daha fazla talep edilen kuru meyvelerdeki fiyat artışı dolayısıyla vatandaşların alım gücünün azaldığına dikkat çekerek, “Çekirdeksiz Kuru Ege Üzümünün fiyatı son bir haftada 8 TL’den 12 TL’ya, normal kurum üzüm 15 TL’den 20 TL’ye, kuru kayısı 20 TL’den 25 TL’ye, hurma 8 TL’den 15 TL’ye yükseldi. Fiyatlardaki artış ithalat ürünlerindeki daralmadan kaynaklanıyor.  Yerli ürünlerde de mevsim şartlarında yaşanılan olumsuzluklar dolayısıyla ürün rekoltesinin azalmasına, ithalat da eklenince hem fiyatlarda artışlar meydana geliyor, hem de satışlarımızın düşmesine neden oluyor. Bu da doğal olarak vatandaşın hem alım gücüne, hem de cebine olumsuz yansıyor” dedi.

 

 

Bir cevap yazın