Bir başkadır HATAY…

Hatay Büyükşehir Belediyesi, turizm profesyonelleriyle, tatil tüketicilerini buluşturan dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan ve bu yıl 22’nci kez kapılarını açan EMITT Fuarı’ndaki yerini aldı.

85 ülkeden bin 65 katılımcının katılımıyla Büyükçekmece’deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde Hatay’ın yöresel lezzetlerini ve kültürel özelliklerini tanıtan Büyükşehir Belediyesi, EXPO 2021 ve UNESCO Dünya Gastronomi şehri unvanını ön plana çıkaran standıyla dikkat çekti.

Eski Antakya Evi ve avlusu şeklinde tasarlanan standı görenler şaşkınlıklarını gizleyemezken, Hatay’ın tarihine kısa bir yolculuk yaptıran tünelde ise vatandaşların Hatay gastronomisine lezzet katan baharatlar ve kurutulmuş sebzeleri tek tek inceleyip fotoğraf çektiği dikkatlerden kaçmadı.

Kültür ve turizm merkezlerinin âdeta birbiriyle yarıştığı fuarda Hatay’ı bizzat anlatan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a eşi Nazan Savaş da eşlik etti. Misafirlerini EXPO2021 yazısından oluşan çiçek bahçesiyle karşılayan Başkan Savaş, kardeşlik, medeniyet, kültür, tarih, hoşgörü ve gastronomi kenti Hatay’ı herkesin mutlaka görmesi gerektiğini belirterek,  Hatay’ın geleceğe umutla bakmasına vesile olacak iki büyük adım olan EXPO 2021 ve UNESCO Dünya Gastronomi unvanı ile ilgili bilgiler verdi.

 

Bir cevap yazın