‘Uğurlar olsun’ şarkısı yürekleri titretti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Teşkitatı, Cumhuriyetin, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu usta gazeteci – yazar Uğur Mumcu’yu aracına bomba koyularak katledilişinin 25. Yıldönümünde saygıyla andı. Kadın kolları, gençlik kolları ve partililerin yoğun katılımıyla düzenlenen anma programı Uğur Mumcu ve tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, törende Uğur Mumcu’nun fotoğraflarının yer aldığı ve kırmızı karanfillerle süslenen anma köşesi dikkat çekti.

CHP İskenderun İlçe Sekreteri Yılmaz Akbay, CHP’nin  geleceği Uğur Mumcu’nun değerleriyle inşa ettiğini belirterek, “Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu cesur, ilkeli, dürüst, gazetecilik mesleğinden ödün vermeden, korkusuzca kullandığı kaleminin gücüyle sürdürdüğü onurlu yaşamını haince kurulan bir pusuda kaybetmesinin 25. yılında saygı ve özlemle anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürüyen, Kuvay-i Milliye ilke ve anlayışını benimsemiş, Cumhuriyet sevdalıları var olduğu sürece kirli emeller hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar. CHP geleceği Uğur Mumcu’nun değerleriyle inşa etmektedir. Bu düşüncelerle özgürlük, barış ve demokrasinin yılmaz savunucusu, basının onurlu ve korkusuz kalemi Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının 25. Yıldönümünde rahmet ve saygıyla anıyoruz” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından CHP İskenderun Kadın Kolları Başkanı Muhsine Korkmaz, Uğur Mumcu’nun biyografisini okuyarak, hayatı ile ilgili partilileri bilgilendirdi. Anma töreni Uğur Mumcu ve devrim şehitleri için çalınan müziklerle son bulurken, ‘Uğurlar olsun” şarkının çalındığı sırada duygu dolu anlar yaşandı.

Bir cevap yazın