Reyhanlı’ya “Nobel Barış Ödülü” talebi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, terör örgütü PYD/PKK işgali altındaki Afrin’den ateşlenen roketlerin isabet ettiği Reyhanlı ve Kırıkhan’ı ziyaret ederek, ilçe kaymakamları ve belediye başkanlarına geçmiş olsun dileklerini sundu. Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi’nin ardından Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu’nu makamında ziyaret eden Bakan Yardımcısı Yayman, daha sonra Tayfur Sökmen Caddesi’ne geçerek roketli saldırılarda evi ve iş yeri zarar gören vatandaşlarla sohbet edip, sorunlarını dinledi. Reyhanlı’dan sonra Kırıkhan’a geçen Yayman, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran ve Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ziyaretinin ardından, teröristler tarafından atılan hain kurşun sonucu şehit düşen Şahin Elitaş’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Yayman’a ziyaretlerinde gazeteci-yazar Yavuz Donat ile AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler de eşlik etti.

“Reyhanlı, Nobel Barış Ödülü almalı”

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, PKK/YPG-PYD saldırılarının hedefi olan Reyhanlı’nın, 2013’te de büyük acılar yaşadığını hatırlatarak, “Biz Reyhanlı’nın bombalarla, saldırılarla gündeme gelmesini istemiyoruz. Reyhanlı aslında Nobel Barış Ödülü alabilecek bir şehir. Çünkü burada çok sayıda Suriyeli göçmen var. Onlara kucağını açan bir şehir. Kaymakamımız, belediye başkanımız birlik ve beraberlik içerisinde dayanışma gösteriyor. Buralarda haritaları değiştirmek isteyenler bir kez daha Reyhanlı’da oluşan birlik, beraberlik duygusunu görsünler. Onların yapmak istedikleri planlar tersine döndü ve Reyhanlı bir ve beraber olarak ordumuzun, devletimizin, hükümetimizin yanında.. Biz de Reyhanlı’nın, milletimizin yanındayız. Bir an önce Türk Silahlı Kuvvetleri bu terör çapulcularını ortadan kaldıracak. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ne kadar güçlü bir ordu olduğunu, düzeni getiren, adaleti sağlayan, beklenen ordu olduğunu zaten Suriye’deki halklar da görüyor. Bosna’da, Afrika’da, Afganistan’da gördüler, Suriye’de de görecekler” şeklinde konuştu.

“Türkleri önemsemeyenler dünyanın geleceğini yazamazlar”

Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, teröre karşı dayanışma mesajı veren Yayman, “Reyhanlı ensar şehri. Burada maalesef emperyalist güçlerin bir terör koridoru oluşturma çabalarına karşı Türkiye Cumhuriyeti devleti birlik ve beraber olarak bu mücadeleyi yürütüyor. Türkiye’yi hafife alanlar, Türkiye’nin gücünü test etmek isteyenler gerçekten Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ne kadar kararlı olduğunu bir kez daha görecekler. Türkleri önemsemeden, dikkate almadan Türkiye Cumhuriyeti devletini gözardı ederek dünyanın geleceğini yazmazlar. Orta Doğu’nun haritalarını ve kaderini değiştiremezler” diye konuştu.

Şehit Ailesine taziye

Kırıkhan’da teröristler tarafından atılan hain kurşun sonucu şehit düşen Şahin Elitaş’ın ailesine taziye ziyareti gerçekleştiren Hüseyin Yayman, şehit babası Bostan Elitaş’ın ‘7 evladım daha var. Hepsi vatanıma feda olsun” şeklindeki sözlerine istinaden, “Bu ruh asla mağlup edilemez” dedi.

 

 

Bir cevap yazın