Halkın askere yemek vermesi yasaklandı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ulusal haber kanallarında Zeytin dalı Operasyonu kapsamında sınır hattında yaşanan gelişmeleri anlattı.  CNN Türk, BBC, İran Press ve Sözcü TV’ye konuşan Başkan Savaş, Hatay Halkı’nın vatanseverliğine ve Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK)’ne verdiği manevi desteğin önemine dikkat çekerken, oldukça net ifadeler kullandı.

Hassa’nın Haydarlar Mahallesi’nde vatandaşların sınırdaki Mehmetçiğe gönderilmek üzere 6 kurban kestiği törene de katılan Başkan Savaş, Hatay Valiliği’nin halkın askerlere erzak götürmesi ve yemek vermesini yasaklama kararını da canlı yayında değerlendirdi.

“Toprak bütünlüğüne katkı sağlayacak her oluşum lehimizedir”

Zeytin Dalı Harekatı’nın toprak bütünlüğü açısından önemine değinen Başkan Savaş, “Bizim yıllardır biriken potansiyelize bir sorundu bu. TSK, bu soruna çözüm olmak için Afrin’e girmiş durumda. Harekatın 5. günündeyiz. 3 şehidimiz var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun. İnşallah bu sıkıntı son bulur. Oradaki terör odakları kurutulunca, bertaraf edilince askerimiz de inşallah ülke sınırlarına geri dönecektir. Burada iki önemli konu var. Birincisi Türkiye Cumhuriyeti sınırlarının sağlam olması ve terör odaklarından kurtulması. İkincisi ise Suriye’nin toprak ve devlet bütünlüğünün oluşması. Devlet bütünlüğü oluşmayınca oradaki her renk kendine otonom ilan etmek ve devlet kurmak için çaba gösteriyor. Bu da hem Türkiye, hem diğer ülkeler adına tehlike oluşturuyor. Buradaki esas sıkıntı Ortadoğu’da küçük küçük devletlerin oluşturulmaya çalışılması ve diğer devletlerin de bundan sıkıntı duymasıdır. Tabii ki biz hem Irak’ın toprak bütünlüğü, hem Suriye’nin bütünlüğü, hem de kendi ülkemizin bütünlüğünden yanayız. Buradaki bütünlüğe katkı sağlayacak her oluşum Hatay Halkı’nın, Türk Milleti’nin lehinedir. Şuan burada yapılan operasyonlar da hem bizim kendi sınırlarımız açısından kendi lehimize, hem de Suriye’nin bütünlüğü olması adına kendi lehlerinedir” dedi.

“Türk insanı, her Türk genci gerektiğinde askerdir”

Sınır bölgesinde Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçların hizmet vermesi ile ilgili soruya da açıklık getiren Başkan Savaş, “Biz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir belediyesiyiz. Devletimizin ordusu sınır ötesi harekattaysa, devletimizin yanında olması gereken milletimizdir. Milletimizin unsurları da belediyelerdir, STK’lardır ve daha bir çok unsurdur. Bunlar söz konusu vatan olduğunda her zaman devletinin ve askerinin yanında olacaktır. Her Türk insanı, her Türk genci gerektiğinde askerdir. Atalarımız bu ülkeyi bize böyle kazandırmışlardır. Taa Çanakkale’den itibaren 7’den 77’ye atalarımız, analarımız bacılarımız, kardeşlerimiz bu topraklar için şehit olmuştur, gazi ol  muştur. Biz onlardan böyle bir gelenek devralmışız. Hatay Halkı da vatanperverdir. Ülkesini, ordusunu ve bayrağını seven insanlardan oluşmuştur. Her zaman da milletinin, devletinin ve ordusunun yanındadır” şeklinde konuştu.

“Halkın, ordusunun yanında olma arzusunu kimse yadırgamasın”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, vatandaşların askerlere yemek vermesi ile ilgili yasak için de şöyle konuştu: “Yasakla ilgili Hatay Valimiz Sayın Erdal Ata ile görüştüm. “Devletimiz askerimize bakıyor” dedi.  İnsanımızın vatanperverliği, askerini ve ordusunu sevmesinden dolayı bugün Hassa’da 6 kurban ordumuza hediye edilmek üzere kesildi. Sınır ilçelerimizde halkımızın askerine buna benzer görüntülerle destek olduğunu görüyoruz. Bunlar manevi hazlardır. İnsanların ordusuna destek arzusudur. Yasaklamak doğru değil, ama art niyetli insanların bu konuda kötü amaç güdeceğini düşünürseniz, orduyu korumak adına da dışardan gelecek yemeklerin yasaklanması doğaldır. Ancak, insanların devletinin ve askerinin yanında, ordusunun yanında olma arzusunu da kimse yadırgamasın.”

 

Bir cevap yazın