Plan bilgilendirmelerine devam

Hatay Büyükşehir Belediyesinin 2015 yılı yatırım programında bulunan ve 15 ilçede yapılan, ‘İmar Revizyon Planı’nın sunum ve tanıtımının yapıldığı ikinci tur toplantıları Altınözü, Kırıkhan, Reyhanlı ve Kumlu ’da gerçekleşti.

Düzenlenen toplantılara, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı,  İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Teknik Personelleri, şehir plancıları, sivil toplum örgütleri, ilçe müdürlükleri, kaymakamlık personelleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, meslek odaları ve diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşlarla, yüklenici firma ve bürokratlar katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantılar, Hatay’ın genel arazi kullanım kararlarını vermek adına yapılan plan çalışması ile devam etti. Ayrıca toplantılarda, il bütününe ve ilçelere yönelik talep ve görüşler alındı.

Korunması gereken tarım alanları ve orman alanlarının planda korunmuş olduğunu açıklayan yetkililer, ilgili kurumlardan izinlendirilen alanlar; sanayi alanları, yerleşim alanları, turizm alanları şeklinde planlandığını ifade etti. Yetkililer ayrıca sunulan plan taslağı ile ilgili kamu kurumları, belediyeler, yatırımcılar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların görüş ve önerileri alınarak katılımcı planlama anlayışıyla Hatay ilinin Çevre Düzeni Planı şekillendirildiğini bildirildi.

 

Bir cevap yazın