Geleceğin turizmcileri, deneyimli turizmcilerle buluştu

İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE), İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) programı “Sektörle Buluşma ve Kariyer Buluşmaları” kapsamında Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu son sınıf öğrencilerini, Antalya ve Hatay’daki turizm işletmecileri ve yöneticileri ile bir araya geldi.
İSTE Merkez Kampüsü’nde Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını gerçekleşen İSTE Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu İDE Koordinatörü Öğretim Görevlisi Ayhan Varol Bayer, İDE programının başarılı bir şekilde uygulanmasının ve talep görmesinin gurur verici olduğunu ifade etti.

Otellerden, İDE Programına tam destek
Akçalı Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akçalı, otelcilik sektörünün bölgedeki gelişimi için İSTE’ye tüm destekleri vermeye hazır olduklarını belirtirken, Onur Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boyacıoğlu da Turizm İşletmeciliği mezunu olduğunu vurgulayarak, turizmde üniversite düzeyinde eğitimin çok önemli olduğunu ve İSTE’ye desteklerinin tam olduğunu dile getirdi.
Mezun olduğu okulun öğrencileriyle buluşan Anemon Otel İskenderun Satış Yetkilisi Gizem Yüksektepeli ise sektör ile üniversitenin bütünlüğünün önemine değinirken, Ramada Oteli İskenderun Operasyon Müdürü Ogün Zidanoğlu da üniversite eğitimini tamamlayan yönetici adaylarının sektöre kazandırılmasında İSTE’nin ortaya koyduğu İDE modelinin yararlı olduğuna dikkat çekti.

Deneyimlerini öğrencilerle paylaştılar
Antalya/Belek’te faaliyet gösteren Ela Quality Resort Hotel İnsan Kaynakları Yetkilisi ve İSTE Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu mezunu Yeşim Akbalık ve Kat Hizmetleri Müdürü Suzan Kütük gerçekleştirdikleri sunumda, üniversite sıralarından sektör ofislerinde yönetici olacak adaylara deneyimlerinden örnekler vererek, eğitimin önemine değindi.

Sektör buluşmalarıyla iş buldular
Program sonunda, İSTE Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alpaslan Ateş, tüm katılımcılara destekleri için teşekkür etti.
Yapılan konuşmaların ardından İSTE Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu son sınıf öğrencileri, sektör temsilcileri ile birebir görüşme fırsatı bulurken, bazı öğrenciler sektör şirketlerinde iş fırsatı yakalamanın mutluluğunu yaşadı.

 

 

Bir cevap yazın