Askeri zirve, harekatın nabzını Hatay’da ölçtü

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanlarıyla birlikte Hatay’da Zeytin Dalı Harekatı’na katılan birliklerde denetleme ve inceleme yaptı.  2’nci Ordu Komutanı Metin Temel ve bölgedeki diğer birlik komutanlarından harekât hakkında bilgi alan Orgeneral Akar’a, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz de eşlik etti.

‘Hedef teröristler’

Org. Akar, harekât sırasında sadece teröristlere ait hedeflerin vurulduğunu, sivil ve masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü hassasiyetin gösterildiğini belirtti. Faaliyetlerin Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiğini kaydeden Akar, harekâtın bir maksadının da dost ve kardeş bölge halkını teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak olduğunu vurguladı.

Harekâtın, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerini etkisiz hale getirmek amacıyla gerçekleştirildiğini belirten Orgeneral Akar, personeline de harekât kapsamında göstermiş olduğu kahramanlık ve fedakârlıklardan dolayı kutlayarak, başarılar diledi.

Bir cevap yazın