Zeytin Dalı Harekatı başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Afrin operasyonu kısmi olarak başladı” açıklamasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri( TSK)’ya ait jetler, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’i bombalamaya başladı. Kırıkhan’a bağlı Kaletepe Mahallesi’nde ve Hassa’ya bağlı Sugedik Köyü’nde çekilen görüntülerde savaş uçağının kırsalı vurması ve ardından duman çıkması anbean görüntülendi. TSK’nın havadan Afrin’i havadan vurması sürüyor.

Kilis’te meraklı bekleyiş

Suriye’nin Afrin bölgesinde terör örgütü PYD/PKK’ya ait gözlem noktasına yönelik hava saldırısı Kilis’ten de görülüyor. Hatay’dan başlayarak Kilis hattını takip eden Türk Silahlı Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının bombardımanı sınırdaki köylerden de izlenebiliyor.

Bu arada önlemlerini artıran güvenlik güçleri, vatandaşları sınır bölgesinden uzak durmaları konusunda uyarıyor.

TSK’dan açıklama

Reyhanlı ve Kırıkhan ilçelerinin sınır hattında uçuş yapan Türk savaş uçakları, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin kırsalındaki terör örgütü hedeflerini bombalarken, oprasyonla ilgili TSK’dan ilk açıklama geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), “Hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere ‘Zeytin Dalı Harekatı’ başlatılmıştır.” açıklaması yapmıştı.

 

Bir cevap yazın