Konservatuar etkinlikleri ayakta alkışlanıyor

Göreve başladığı günden bu yana İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nın başarısı için yoğun tempoda çalışan Konservatuar Müdürü Prof. Dr. Zafer Savaş Doğantan, etkinliklerin arttığına dikkat çekti. Bu etkinlikler çerçevesinde Antakya Savon Otel’de adliye personeli için düzenlenen geceye İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı öğrenci ve öğretim görevlilerinden oluşan TRİO Grubu damgasını vurdu.

Düzenlenen gecede TRİO grubunun vermiş olduğu konserin büyük bir beğeni topladığını dile getiren Doğantan, “Adliye Personeli için düzenlenen gecede konservatuarımız Öğretim Görevlisi Valentyn Trofimov yönetimindeki, Öğretim Görevlimiz Daryna Trofimova, Fagot Sanatçısı Anton Trofimov ve Fagot Öğrencisi Süleyman Hamurcudan oluşan Trio gurubu mini bir konser verdi. Bu konser büyük beğeni topladı. Etkinlik gecesi grubumuz; ‘Dona dona, autum leaves, la kukaraca, santa lucia, üsküdar’a giderken, la kondor pasa, love storiy, flut -fagot düeti ve bessame muco’ eserlerini seslendirerek, sanatseverlerden büyük alkış topladı” dedi.

İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı olarak, Antakya’da büyük bir iz bıraktıklarına inandıklarını da ifade eden Doğantan, “Bizi her konuda destekleyen rektörümüz Prof. Dr. Türkay Dereli Hocamıza; flüt, fagot ve gitardan oluşan ‘Trio ve Guartet’ gruplarını Hatay’da oluşturma konusunda da şükranlarımızı sunuyoruz. İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı olarak, etkinliklerimize ara vermeden devam edip, konservatuarımızın adını her yerde duyurmak için tüm çabamızı göstereceğiz” bilgilerini verdi.

 

 

Bir cevap yazın