Hatay’a ilk gastronomi turu komşudan

Adana Güney Rotary Kulübü, UNESCO tarafından Gastronomi alanında ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilen ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın büyük bir kararlılıkla yürüttüğü çalışmalar sayesinde EXPO 2021’i düzenlemeye hak kazanan Hatay’a 2018 yılının ilk gastronomi turunu düzenledi.

Antakya Defne Rotary Kulübü tarafından Hatay’ın Topboğazı Mevkii’nde karşılanan Adana Güney Rotary Kulübü üyeleri Kırıkhan’da düzenlenen kahvaltının ardından, öğle yemeğinde Antakya’da ağırlanarak Hatay’ın lezzetli yemeklerinin tadına baktı.

Akşam yemeğinde ise gala gecesinde biraraya gelen Rotary Kulübü üyeleri, iki gün süren Hatay Gastronomi turunu dünyanın en büyük 2. arkeoloji müzesi olan Hatay Arkeoloji Müzesi, Türkiye’nin tek Ermeni Köyü olan Vakıflı Köyü’nü ve Hatay’ın ören yerlerini gezdikten sonra Samandağ’da bir restaurantta sadece Hatay’da bulunan dünyanın en büyük ve en lezzetli jumbo karidesini tadarak sonlandırdı.

Adana Güney Rotary Kulübü Başkanı Sinan Aydın ve Defne Rotary Kulübü Başkanı Okşan Halefoğlu; sevgi, barış, hoşgörü kenti olarak anılan ‘Gastronomi Kenti Hatay’da, kaynaşmak ve dostluğu pekiştirmek için bir araya geldiklerini belirterek, iki günlük gastronomi turunun üyelerde oldukça önemli bir iz bıraktığını söyledi.

 

Bir cevap yazın