Yatırımcılar ‘Çılgın Proje’ye kilitlendi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, bölge illerinden İskenderun Limanı’na daha kısa sürede ulaşımın sağlanacağı Amanos Tüneli Projesi’nin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yatırım programına alınmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Projenin, sadece Gaziantep’in değil Kilis, Hatay, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin denize ulaşımını kısaltarak bölgeyi denizle kucaklaştıracağını ve ihracat kapasitesini artıracağını ifade eden Konukoğlu, “Çılgın Proje” olarak adlandırdığı projenin en kısa sürede tamamlanmasını beklediklerini ifade etti.

Proje kapsamında, birbiriyle bağlantılı 4 tünel bulunduğunu ve otoyol bağlantılarının tamamlanmasıyla İskenderun Limanı’na ulaşımın Şahinbey-Polateli Organize Sanayi Bölgesi’nden 80, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nden 110 kilometreye düşeceğini vurgulayan Konukoğlu, “Yeni bir sanayi ve ticaret aksı oluşturacak tünel projesi, bölge illerinin ihracatının bu kanal üzerinden İskenderun Limanı’na, oradan dünyaya ulaştırılmasını sağlayacak. Projeyle zaman ve maliyet tasarrufuna bağlı olarak rekabet gücünün artması büyük önem taşıyor. Hassa ilçesinin gelişmesini de sağlayacak olan proje, sadece Gaziantep’in değil, Kilis, Hatay, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin denize ulaşımını kısaltarak bölgeyi denizle kucaklaştıracak ve ihracat kapasitesini artıracak. Bu projenin hayalden yatırım programına alınmasına büyük destek veren herkese teşekkür ediyor, bölgemize ve şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

Bir cevap yazın