Üniversitede FETÖ temizliği!

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 2012-2015 yıllarında Mersin Üniversitesi’ndeki (MEÜ) kız öğrenci oluşumuna ilişkin aralarında Hatay’ın da olduğu Mersin merkezli 15 ilde gerçekleştirilen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmalar kapsamında Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kız öğrenci yapılanmasına ilişkin terör örgütüne müzahir kurumlarında kaydı olan 19 şüpheliyi tespit etti.

‘Büyük Bölge Talebe Mesulü (BBTM), Bölge Talebe Mesulü (BTM), ’ev ablası’ ve ’mezuncu’ olarak faaliyet yürüten ekipler, şüphelilerin deşifre edilmesine yönelik yaptıkları çalışmalarda, Mersin, Adana, Amasya, Ankara, Batman, Çorum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İzmir, İstanbul, Konya, Nevşehir, Sakarya ve Şanlıurfa illerinde yaptıkları operasyonlarda 10 şüpheliyi gözaltına aldı. Hakkında yakalama kararı bulunan 9 kişinin ise aranmasına devam ediliyor.

 

Bir cevap yazın