Suriyeli Çocuklar ‘Devlet Baba’yı görünce…

Bazı incelemelerde bulunmak üzere Hatay’a gelen Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız ve beraberindeki heyet, Vali Erdal Ata’yı makamında ziyaret etti.  Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu’nun da hazır bulunduğu ziyarette Vali Ata, hoşgörü ve kardeşliğin merkezi olan Hatay’ın bu özelliğine yakışır şekilde zulümden kaçan Suriyelilere yaklaşık yedi yıldır ev sahipliği yaptığını ifade ederek, “İlimiz insanı kardeşlik hukukunun bir gereği olarak bu görevi yapmaktan mutluluk duymaktadır” dedi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız ise ülkemizin her zaman mazlumların yanında olduğunu ve dünyanın neresinde olursa olsun Türkiye’nin bu insani yardımları sürdüreceğini vurgulayarak, nazik kabulünden ve gösterdiği misafirperverliğinden dolayı Vali Ata’ya teşekkür etti.

Bakan yardımcısı sığınma kampında

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız ve beraberindekiler, daha sonra Altınözü’nde bulunan Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi’nin ardından, Kızılay Çocuk Dostu Merkezi’ni ziyaret ederek, barınma merkezinde verilen hizmetler hakkında Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur’dan brifing aldı.

Türkiye Futbol Federasyon’unca yapılan futbol sahasında Suriyeli çocuklarla futbol oynayan Yıldız, barınma merkezinde Suriyelilerle sohbet etti.

Bir cevap yazın