DOĞAKA’dan Osmaniye’ye ‘fıstık’ gibi proje

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2017 yılı Teknik Destek Eylül-Ekim Dönemi kapsamında kabul edilen Yerfıstığında Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri Uygulamaları Eğitimi projesinin başladığını söyledi. Yerfıstığı işletmelerinin kalite standartlarının gelişimi amacıyla başlayan projenin kalite standartları konusunda farkındalık oluşturmasının amaçlandığını söyleyen Sağlam, bu yolla gıda kontrolörleri tarafından yerfıstığı işletmelerinin gıda güvenliği yönetim sistemlerini uygulamalarının yaygınlaştırılması hedeflendiği kaydedildi.


Yerfıstığında kalitenin artmasının ekonomik olarak değerinin artması ile paralel olduğunu vurgulayan Sağlam, “Projenin Osmaniye Yerfıstığı markasına etkili ve olumlu katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Proje kapsamında il merkezi ve ilçelerde görev yapan gıda kontrol görevlileri ve teknik personellere 5 gün boyunca Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri Başdenetçisi Volkan Özçelik tarafından eğitim verilecek. Eğitimde, yerfıstığında gıda güvenliğini tehdit eden mikrobiyolojik tehlikeler, yerfıstığı üreten ve işleyen işletmelerin yapması gereken analiz ve kontroller, işletmelerin sağlaması gereken ön gereklilikler, haşere mücadele amacıyla uygulanması gereken hususlar, tutulması gereken kayıtlar, depolama ve sevkiyat aşamasında gerekli hususlar ele alınacak ve tespit edilen önlemler yerfıstığı işletmeleri tarafından uygulanması sağlanacak” dedi.
 

 

Bir cevap yazın