İşte, İSTE’nin sanat dehası

İskenderun’da sanatsal faaliyetlere yepyeni bir soluk kazandıran İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Zafer Savaş Doğantan, 11 Ocak Perşembe günü Juilliard mezunu Belçikalı ünlü çellist Nicolas Deletaille’nin konserine ev sahipliği yapacak olmaktan büyük bir mutluluk duyduğu söyledi. Konservatuarın İSTE’nin önemli bir vizyonu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Zafer Savaş Doğantan, Deletaille’nin saat:20.00’de konservatuarda vereceği ücretsiz konsere tüm sanatseverleri davet ederken, ilham verecek sanat yolculuğunun kaçırılmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nın adını sadece Hatay’da değil, Türkiye genelinde duyurmak adına çalışmalar başlatan Doğantan, genç ve dinamik bir yapı, Rektör Türkay Dereli’nin desteği ve  büyük hedeflerle çıktıkları yolda önemli bir mesafe katettiklerini söyledi.

“İSTE’nin vitriniyiz”

Sanat alanında resim ve heykele ilgi duyduğunu söyleyen Doğantan, “İşimi severek yapıyorum. Konservatuarımızda etkinlik ve aktivite konusunda iyi bir gelişme sağladık. Hedefimiz; öğretim üye sayımızı bir buçuk yılda yüzde yüz arttırmak, konservatuarımızın adını duyurmak, etkinliklerimizi çoğaltmak ve konservatuarın Hatay’ın her yerinde olmasını sağlamaktır. Bunun için sürekli çalışmalar yapıyoruz. Bildiğiniz gibi konservatuar üniversitemizin önemli bir vitrinidir. Şanslıyız ki yeni Rektörümüz Türkay Dereli sanata oldukça önem veren birisi. Onun sanata önem vermesi ve liderlik yapması bizi ayrıca heveslendiriyor. Rektörümüzün desteğini arkamıza almak ve bu desteğin devamlılık arz etmesi bize moral veriyor. Bu moralle biz de amatör ruhla profesyonel işler yapmaya çalışıyoruz. Yapımız genç ve dinamik, hedeflerimiz büyük. Projelerimizin hayata geçirilmesi noktasında çalışan akademik ve idari personelin dışında öğrencilerimizin de motivasyonunun yükseltilmesi çok önemli. Şuan konservatuarımızda herkes çok mutlu. Herkes mutlu olunca işler kendiliğinden güzelleşmeye başlıyor. Geçen yıl müdürlüğü aldığımız andan itibaren epey bir proje geliştirdik. MKÜ ve Korkut Ata Üniversiteleri gibi komşu üniversitelerde de etkinliklerimiz oldu. Bu yıl hedeflerimiz arasında bunlara ilaveten Gaziantep ve Çukurova Üniversitesi’nde de var olmayı düşünüyoruz” dedi.

Hedefler belli

Belçikalı ünlü çellist Nicolas Deletaille’nin İskenderun’da konser verme talebine kayıtsız kalmadıklarını anlatan İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Müdürü Zafer Savaş Doğantan, “11 Ocak Perşembe günü saat 20.00’de bir Çello Resitalimiz gerçekleşecek. Çellist Nicolas Deletaille, Belçika’dan Japonya’ya konser vermeye giderken İskenderun’da da bir resital vermek istedi. Biz de bunun üzerine resitalimizi planladık. Çellist Nicolas Deletaille, Öğretim Elemanımız Eren Kaysar ve Öğretim Görevlimiz Piyanist Valentyna Keremet’in güçlü triosuyla düzenlenecek olan Çello Resitalimizden büyük bir keyif alacağımızı düşünüyorum. Bunun yanısıra daha önce yine ‘Klasik Müzik’ şeklinde kurulan orkestramız eşliğinde ‘Yeni Yıl Konserimizi’ gerçekleştirmiştik. Orkestramız Hatay’ın her yerinde olmak istiyor. Antakya, Samandağ ve Dörtyol’dan teklifler aldık. Önümüzdeki haftalarda bunları planlayarak turne etkinliğimizi oluşturacağız. Bunun dışında liselere ve kolejlere konservatuarımızı tanıtıcı etkinliklerimiz olacak. Rektörümüz de uygun görürse, ilköğretim ve ortaöğretimde de konservatuarımızı başlatarak, kendi lisans düzeyinde konservatuarımızda güzel bir altyapı oluşturacağız. Ayrıca öğretim üye sayımızı arttırıp gelecek yıl yüksek lisansı da başlatacağız. Tüm bu etkinliklerde bize destek olan ve konservatuarımızın hızlı bir şekilde gelişmesini sağlayan Rektörümüz Türkay Dereli’ye teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu..

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın