Basın Bayramı’nda büyük dayanışma

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti(İGC) üyeleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çelenk bırakan basın mensupları, giderek zorlaşan çalışma koşullarına dikkat çekerek, 10 Ocak’ı bayram tadında kutlayamadıklarını ifade etti. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İGC Başkanı Veysel Cıncık yaptı.

“Basına konulan ambargoları kabul etmiyoruz”

Konuşmasında Anadolu Basını’nın yaşadığı sıkıntılara değinen Başkan Veysel Cıncık, “1961 yılında 212 sayılı yasa düzenlenerek ‘Çalışan Gazetecilere’ bazı haklar tanınmış ve Basın Bayramı olarak belirlenmişti. Bugünü değerlendirecek olursak, bir bayram mı kutluyoruz, Çalışan Gazeteciler Günü’mü kutluyoruz bunu tam olarak bilemiyoruz. En son 1 Ocak tarihinden itibaren vasıflı gazetelere çok büyük darbeler geldi. Artık, vergi borcu olan gazeteler ne yazık ki resmi ilan alamayacak. Bu da Anadolu Basını’na vurulan en büyük darbelerden bir tanesidir. Her geçen gün şartlar biraz daha ağırlaştırılıyor. Basın bir şekilde asimile edilmeye çalışılıyor. Burada vurgulamak istediğim şey; Basın, toplumun ortak sesidir. Özgürlüğün ortak sesidir. Basın, halkın duyu organlarıdır. Eğer basına herhangi bir şekilde bir kısıtlama getirilse halkın duyu organlarına da ambargo konulmuş olur. Bu sebeple basına konulan ambargoları kabul etmiyoruz” dedi. Yapılan açıklamanın ardından basın mensupları günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra, İskenderun Kaymakamlığı’na geçti.

Gazeteciler, İdareciler Günü’nü unutmadı

‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ ile aynı gün kutlanan ‘İdareciler Günü’ dolayısıyla  İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’ü de makamında ziyaret eden İskenderunlu basın mensupları, Kaymakam Soytürk’e çiçek takdim etti. Basın mensuplarının yapmış olduğu sürpriz ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk de tüm basın mensuplarının ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, günün anısına basın mensupları ile hatıra fotoğraf çektirdi.

İGC’ye tebrik ziyaretleri

İGC Basın Merkezi’nde tebrikleri kabul eden basın mensuplarını Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile birlikte İSTE Rektörü Türkay Dereli de yalnız bırakmadı.  Hoş sohbet ortamında geçen ziyarette Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, üzerinde fotoğraf makinesi bulunan yaş pasta ile basın mensuplarına jest yaptı.  İGC Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Cıncık, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve İSTE Rektörü Türkay Dereli tarafından kesilen pasta daha sonra basın mensuplarına ikram edildi.

 

Bir cevap yazın