Bayrağı devrederken bakın ne dedi?

Mehmet Güzelmansur, CHP Hatay İl Başkanlığı görevini Servet Mullaoğlu’na devrettiği kongrede duygu yüklü bir konuşma yaptı. Görev yaptığı iki yıllık süre içerisinde üretken, dinamik ve CHP’nin birleştirici gücünü de arkasına alarak partinin başarısı için herkesle uyum içerisinde çalışmalar yapan Güzelmansur’un uzun süre akıllarda kalacak ve partililere ışık tutacak olan konuşmasından önemli satırbaşları şöyle:

Projelerimizle konuştuk

“Sayın milletvekillerim, ilçe başkanlarım, belediye başkanlarım, gençlik kollarımız, kadın kollarımız, delege arkadaşlarım ve Cumhuriyet Halk Partili değerli yoldaşlarım, Olağan il kongremize hepiniz hoş geldiniz. Geçen dönem ben ve il yönetimimdeki arkadaşlarım; il delegesi olan arkadaşlarımızın takdiri ile göreve geldi. Sizlerin bana verdiği görev ve sorumluluk bilincini iki yıl boyunca taşımanın verdiği onur ve gururla karşınızdayım. 15 ilçemizde geceli gündüzlü çalıştık. Hedeflerimizi ortaya koyduk. Bunlar arasında parti disiplini, partinin kurumsal kimliğini koruyabilme, yüceltebilme, oy alamadığımız bölgelerde birebir çalışma, sıfır oy çıkan sandıkların olduğu bölgelerde ve mahallelerde üye çalışması, ilçe başkanlıklarını her daim tanınabilir kılma, belediyelerimizin her bir grup toplantısına ayrı ayrı iştirak etme ve grup toplantılarımızı il, ilçe binalarımızda yapma, belediye meclis üyelerimizle çalışma ağı oluşturma, her mahalle de ayrı ayrı halk toplantıları, belediyelerin hizmetlerini vatandaşa aktarma, genel siyaset hakkında, ülke gündemi ve politikalarına yönelik eylemsel projelerle iktidara giden yolda mihenk taşlarını oluşturma, yetersiz bütçeyi daha verimli kılma, üyelerimizin partiye daha fazla gelmelerini sağlayacak yol haritalarını oluşturma, aynı söylem birliğini tanınır kılma, aktif olmayan üyelerin belirlenmesi, Hatay ekonomisindeki krizin vatandaşa yansımaları, kalkınma hamleleri, teşvik programının Hatay için değeri, parti binamızda il başkanımız sizi dinliyor programı, STK, odalar ve derneklerle ortak programlar, emek bürolarının kurulması, belediye başkanlarımızla uyum içerisinde çalışma gibi birçok projeyi iki senede gündeme taşıdık, hayata geçirdik”

Umut CHP’dir

Bu iki senelik görev dilimi içerisinde kadın ve gençlik kollarımızın taleplerini eksiksiz yerine getirdim. Kadınsız devrim olamaz ve gelecek için gençlik anlayışımı partinin her platformunda dile getirdim. Benimle birlikte gece gündüz demeden çalışan il, ilçe kadın ve gençlik örgütlerimize ayrı ayrı teşekkür ederim. Kadınlarımız ve gençlerimiz asla umudunu yitirmesin mutlaka ama mutlaka umut var ve o umut Cumhuriyet Halk Partisidir. Umudu büyüterek birlikte çalıştık. Arkadaşlar umut bu ülkeye gelene kadar çalışacağız. Ve bu ülkenin en çok sizlere ihtiyaç duyduğunu unutmayın. Milletvekillerimize buradan özellikle sesleniyorum. Her bir milletvekilim mecliste Hatay’ımızla ilgili sorunları meclise taşıdılar çalışmalarında il başkanlığımızla uyum içerisinde çalıştılar. Yerel ve genel her konuyu, paydaş değerlerimiz üzerinden ortak akıl birliğiyle çözüme kavuşturduk ve meclise taşıdık.

Lütfü Savaş’la gurur duyuyorum

Bu iki sene içerisinde benimle özenle canla başla çalışan vekillerimize ayrı ayrı teşekkür ederim. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Lütfü SAVAŞ il örgütümüzden gelen her bir talebi bu güne kadar koşulsuz şartsız kabul ederek benimle çalıştı. Lütfü Başkanımla uyumlu bir biçimde 15 ilçemizde hizmet toplantıları, mahalle gezileri düzenledik. Lütfü başkanımız bizim için bir şans olduğu kadar Türkiye içinde bir şanstır. Expo 2021 ile Hatay medeniyetleri ve kültürleri ile dünyaya açılıyor. Yine Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin başvurusu ile AB tarafından kabul görülen ilimiz Gastronomi kenti seçildi. Hatay Dünya Gastronomi Turizmine göz kırptı. Belediyemizin bu çalışmaları ilimize ekonomik değer katacağı gibi ülke ekonomisine de katkı katacaktır. Uluslararası camiada ses bulan kabul gören ilimiz ulusal basında da kadın basketbol takımımızın şampiyonluğuna şahit oldu. Alt yapı çalışmaları ile yol hizmetleri, parklar, bilimsel verilerin değerlendirilmesi, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması, insan odaklı hizmetleri ile Hatay’da gönüllere giren, gönüllerin dostu, Başkanımız Sayın Doç. Dr. Lütfü SAVAŞ’la gurur duyuyorum. Ama esas gurur duyulması gereken bir konu daha var başkanımıza hizmet toplantılarını halkla mahallelerde yaptığım zaman, yapılan görüşmeleri muhtarlarla beraber il binamızda değerlendirmek istiyorum, ‘Bu hizmetleri Lütfü SAVAŞ yaptı, Mehmet GÜZELMANSUR yaptı’ demesinler, ‘CHP yaptı ‘ desinler dedim. Başkan, ‘Örgüt başımın tacıdır, aldığı karara uyarım, partimi yok saymam’ dedi. Evet, 15 ilçede artık hizmetleri Cumhuriyet Halk Partisi yaptı seslerini duyuyorum. Partinin kurumsal kimliğini ayağa kaldırmamda yardımcı olduğu için, her konuda gerekeni yaptığı için ben büyükşehir belediye başkanımızla gurur duyuyorum. Daha yolun başındayız ama yaptıklarımız yapacaklarımızın da göstergesidir. Bu böyle biline böyle akıllarda kala.

Mücadelemiz hak mücadelesidir

Değerli delege arkadaşlarım, cefakâr ve fedakâr yoldaşlarım. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir. Bizim mücadelemiz sermayeye karşı emeğin mücadelesidir. Bizim mücadelemiz milli mücadele kahramanlarının Amasya genelgesinde dediği gibi önce halk mücadelesidir. Bizim mücadelemiz faşizme karşı gövdesini siper eden devrimci anlayışın mücadelesidir. Bizim mücadelemiz, 68 kuşağının mücadelesidir. Bizim mücadelemiz Tam Bağımsız Türkiye diyen Denizlerin, Mahirlerin, Yusufların, Ulaşların mücadelesidir. Bizim mücadelemiz Taksimde direnen Gezi parkının yaratığı ruhun, Tunalı Hilmide’ki, Armutlu’da ki mücadelesidir. Bizim mücadelemiz Berkin Elvanlar’ın, Abdullah Cömertlerin, Ahmet Atakanların, Ali İsmail Korkmazların mücadelesidir. Bizim mücadelemiz ekmeğiyle oynanan Nuriye hoca ve Semih Hocanın mücadelesidir. Bizim mücadelemiz Bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadelesidir, Bizim mücadelemiz namuslularda bu ülkede namussuzlar kadar cesur olmalıdır diyen İnönü’nün mücadelesidir. Bizim mücadelemiz biz Milliyetçiliği Kıbrıs’ın 5 parmak dağlarına yazdık diyen Ecevit’in mücadelesidir, Bizim mücadelemiz Zincir Bozanlarda hapishanelerde yatan Baykal’ın mücadelesidir. Bizim mücadelemiz sen dik dur, doğru dur, eğri belasını bulur diyen, sakin güç, adaletin keskin kılıcı, Türkiye’nin birleştirici gücü, demokrasinin ve Cumhuriyetin yılmaz bekçisi, değerli genel başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’nun mücadelesidir. Bizim mücadelemizi kendi içimizde tartışmaya vaktimiz yok. Bizim şahıslarla, kişilerle, kısır döngülerle işimiz yok. Bizim birliğe, kardeşliğe en çok ama en çok samimiyete ihtiyacımız var.

CHP kültürü dimdik ayakta

Ben iki yıl boyunca her bir arkadaşıma, her bir partilime, her bir milletvekilime, her bir belediye başkanıma, her bir meclis üyeme, en üst kadrosundan en alt kadrosuna kadar yoldaşlarıma samimiyetle yaklaştım. Yine tüm kalbimle samimi duygularımla ben sizlere ve partime hakkımı helal ediyorum. Sizde hakkınızı iki yıl il başkanlığınızı yapmış olan dostunuza kardeşinize abinize hakkınızı helal ediniz. Kaleler yıkılabilir, koltuklar gidebilir, insanlar gidebilir, üretilen fikirler çürüyebilir, yönetimler düşebilir. Ama ne olursa olsun CHP kültürünü ayakta tutmalıyız. Evet, bu gün sükûnete ihtiyacımız var, vefaya ihtiyacımız var, anlayışa ihtiyacımız var, sevgiye ve muhabbete ihtiyacımız var. Dünya haklarının kardeşliği için Emekten yana olan her şey için, Sanayi de çalışan genç kardeşim için, parasız eğitim hakkı için, atanamayan genç öğretmen kardeşimin hakkı için, Semih ile Nuriye Hocanın hakkını sokak sokak bağırmak için, Kuleli’de okuduğu için eğitiminden olan subaylarımız için, Mecliste kendi içerisinde ki Fetöcülerle kol kola yürüyen AKP ikidarı ve genel başkanına karşı koymak için, Hak, hukuk, adalet için, Ayakkabı kutularında para saklayan, yolsuzluk yaparak ülkenin geleceğinden çalanlara direnmek için, doğayı yok eden inşaat sektörüne karşı ses çıkarmak için, varoşun sesine ses, yüreğine yoldaşlık yapmak için, Sistemin çarkına çomak sokmak için, Umut için umut, umut olabilmek için Gözlerim sevgiyi, yüreğim Hatay’a sevdayı, ellerim emeği anlatacak usanmadan. Çağdaş, eşitlikçi, refah dolu, güçlü ekonomi, insanca yaşam, barışa inanan, kardeşliğin değerini bilen, çocukların güldüğü, kadınların saygı gördüğü, şiddetin gündem de olmadığı, yoksulluğun bittiği, insanların mecbur ve çaresiz bırakılmadığı, adalet terazisinin şaşmadığı, samimi, dürüst ve güler yüzlü bir toplum ve Türkiye özlemiyle selamlıyorum sizleri.”

Bir cevap yazın