İki yönetmenden ‘Tiyatro Kafe’ye davet var

Farklı konseptiyle dikkat çeken, kafe olmasının yanında sanatsal etkinliklerin düzenlenebileceği bir sahnesi bulunan Tiyatro Cafe, İskenderun’da sosyal etkinliklerin adresi olmaya kararlı.  İçerisinde tiyatro salonu, kafesi ve kütüphanesi ile İskenderunlulara hem sanatın, hem de keyif veren bir ortamın kapılarını açan Tiyatro Cafe’nin işletmeciliğini de ayrıca yönetmen iki kardeş yapıyor. İşletmeciler de yönetmen olunca, etkinlikler de daha çok keyif veriyor.

‘Eski 45’likler’ konserini kaçırmayın

Tiyatro Kafe’nin işletmecileri Yönetmen Onur Sökmen ve teknik yönetmen Ümit Sökmen, kafe olmasının yanında klasik tiyatro gösterilerinin dışına çıkan bir tarzla 2015 yılından beri İskenderunlulara hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını belirtirken, tiyatroyu seyircisiyle buluşturmak adına düzenledikleri etkinliklere ise yeteri kadar ilgi olmamasından yakındı.  Sosyal etkinliklere yeni bir vizyon kazandırma anlaşıyla hizmet verdiklerini söyleyen Sökmen kardeşler, bu vesileyle 11 Ocak’ta Kariyer Sanat Merkezi Sahnesi’nde düzenleyecekleri ‘Eski 45’likler’ konserine herkesi davet etti.

“2017 yılı tiyatro açısından iyi geçmedi”

2017 yılının tiyatroyu seyirci ile buluşturma açısından çok iyi geçmediğini dile getiren Yönetmen Onur Sökmen, “2015-2016 tiyatro izlenme ve seyirci ile buluşma açısından oldukça hareketli yıllar oldu. Sponsor bulamayıp, kendi yağımızda kavrularak bir şeyler yapma çabamıza rağmen, 2017 yılında düzenlediğimiz çocuk ve yetişkin tiyatroları ekonomik gücün düşmesi, tiyatro ile ilgili reklamların az yapılması gibi nedenlerden dolayı pek amacına ulaşamadı. Tiyatronun seyirciyle buluşamamasında da edebiyat yazar tayfasının ortalıklarda dolaşarak, tiyatroya hiçbir fayda sağlamamaları da eksi bir durum olarak değerlendirilebilir. Ortalıkta birçok edebiyat yazarı var ama bir kere olsun onlardan birini tiyatro etkinliklerinde görmedim” diyerek, sitemde bulundu.

“Tiyatro cafemizde çocuklarımız ve yetişkinlerimiz için kurulu bir kütüphanemiz var”

Tiyatro Cafe’de gençlere yönelik her türlü sosyal aktivitenin de yapıldığını anlatan Sökmen, “Kafemizde çocuklarımız ve yetişkinlerimiz için kurulan bir kütüphanemiz var. Çay kahve servislerimiz, müzik dinletilerimiz var. Fakat tüm bunlara rağmen kafemiz yeterince ilgi görmüyor. Biz isterdik ki; hem çocuklarımız hem yetişkinlerimiz kafemize gelip kütüphanemizden yararlansınlar. Kafemiz büyük küçük demeden herkesin işine yaracak her türlü donanımla dolu. Bu donanımlardan faydalanmaları için herkesi kafemize bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Bir cevap yazın