Önce anlattı, sonra muhtarları dinledi

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İçişleri Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda tertip edilen Muhtarlarla Buluşma Toplantılarını ilçede düzenli olarak gerçekleştirerek, sorun ve ihtiyaçları belirlemeye devam ediyor. Bu kapsamda, Kaymakam Recep Soytürk başkanlığında İskenderun Maliye Sarayı Toplantı Salonu’nda düzenlenen muhtarlar toplantısına İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İlçe Nüfus Müdürü Pınar Açıkgöz, İskenderun Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ferit Hammutoğlu, Zabıta Müdürü Bekir Aksoy ile mahalle muhtarları katıldı.

Açılış konuşmasında 2018 yılının ülkemize ve tüm insanlığa güzellikler getirmesini ve toplumsal hayatımızda daima sağduyunun, hoşgörünün, kardeşliğin, sevgi ve saygının hâkim olmasını temenni eden Kaymakam Recep Soytürk, tüm katılımcıların yeni yılını kutladı.

İlçedeki kamu hizmetlerinin işleyişi hakkında analiz yapan Kaymakam Soytürk, İskenderun’daki 6 aylık görev süresi içerisinde olağanüstü bir soruna rastlamadığını, özellikle asayiş ve güvenlik olaylarında güvenlik birimlerinin gereken hassasiyeti gösterdiğini söyledi.

Yılbaşı akşamı alınan güvenlik tedbirleriyle kentte can ya da mal kaybına mahal verebilecek veya vatandaşların huzur ve sükûnunu bozabilecek bir hadisenin yaşanmadığını anlatan Soytürk, eğitim bakımından ise önümüzdeki günlerde güzel gelişmelerin olacağı müjdesini verdi. İlçedeki okul ihtiyacına binaen çeşitli mevkilerde arsa belirlendiği ve yeni okul binaları inşa etmek üzere planlanan projelerin hızla ilerlediği yönünde bilgi paylaşımında bulunan Kaymakam Recep Soytürk, çarşı ve mahalle bekçisi yazılı sınav sonuçlarının önümüzdeki günlerde açıklanacağını ve bu bekçilerin göreve başlamasıyla da emniyetin gücüne güç katılacağını dile getirdi.

Daha sonra, mahalle muhtarlarına söz hakkı vererek, istek ve önerileri dikkatle dinleyen Kaymakam Soytürk, yol yapımı, okul ihtiyacı, doğalgaz ve elektrik sorunları, Suriyelilere yönelik işlemler gibi gündeme gelen sorun ve eksikliklerin ilgili kurum amirlerince takip edilmesi ve çözüm odaklı çalışmalar yapılması yönünde talimat verdi.

 

Bir cevap yazın