Noel, sevgiye kapı açsın!

Ermeni Cemaati tarafından her yıl 6 Ocak’ta kutlanan ‘İsa Mesih’in Doğuşu (Surp Dzununt) ve Vaftiz Bayramı’ coşkusu İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi’nde de düzenlenen ayinle kutlandı.

Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Avedis Tabaşyan’ın yönettiği, mumların yakılıp dualar edildiği ayinde kısa bir vaaz veren Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Avedis Tabaşyan, yeni yılın herkese bereket, huzur ve barış getirmesi dileğinde bulundu.

İsa Mesih’in Doğuşu ve Vaftiz Bayramı’nın ‘Sevgi’yi simgelediğini belirten Tabaşyan, “İsa Mesih’in doğuşu ile dünyamıza sevgi geldi. Bizleri birbirimize bağlayan en önemli şey sevgidir. Sevgi var olduğu sürece dünyada huzur, bereket ve barış hâkim olacaktır. Bu sebeple yeni yılda yüreğinizden sevgi hiç eksik olmasın” dedi.

Ayin sonunda ise İsa Mesih’in vaftiz edilişi, temsili bir şekilde haçın suya batırılıp çıkartılması ile gerçekleştirildi.  Suya batırılıp çıkartılan haçı tek-tek öpen cemaat, daha sonra kilise salonuna geçerek pasta kesip birbirinin bayramını kutladı.

Salonda cemaate, İsa Mesih’in doğuşunu simgeleyen ilahiler eşliğinde kutsanan ekmek, tuz ve su cemaate dağıtıldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Noel Baba ayin sonrasında minik çocuklara hediyelerini verdi.

Bir cevap yazın