Hatay Havaalanı sosyal medyanın gündeminde

EXPO 2021 hazırlıklarının hızla sürdüğü, gastronomi şehri ilan edilmesiyle de turizmde beklentilerin arttığı Hatay’ın tek havaalanındaki kovalı çözüm rezaletinin görüntülerine sosyal medyada tepkiler çığ gibi yağıyor. Daha öncede aynı şekilde gündeme gelen ve herhangi bir önlem alınmayan havalimanının etkili olan yağışların ardından çatıdan akan suların yayılmasını önlemek için yan yana konan farklı boyutlardaki rengarenk 20 kovayla bir kez daha gündeme gelmesine vatandaşların yanısıra Hatay Tabiatı Koruma Derneği(Hatay TAKODER) de tepki gösterdi.

Hatay TAKODER’in, sosyal medyada paylaştığı “Çatısı akar, zemini kayar, sis olur rötar yapar. Bazen de göl olur kuşlar iner.. Göl aynasında havalimanı” şeklindeki kısa ama çok etkili olan açıklaması hem durumun vahametine, hem de en ufak bir hava değişikliğinde havaalanında yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.

Yetkililer göreve

Vatandaşlar ise, ‘Hatay’ın bir tane havaalanı var yazık’, ‘Mevsimlik işçi gibi, mevsimlik havaalanı’, ‘Rezillikten başka bişey değil’, ‘Yolcuların arkasından su dökmek içindir, iyi yolculuklar anlamında’,  ‘İyi ki kar yağmıyor, o zaman yolcular paten kayardı havaalanında’, ‘Yazlık havaalanı olsa daha iyi olur’, ‘Yetkililer derhal olaya el atmalı’ gibi sosyal medyada yaptıkları yüzlerce olumsuz yorum ile birlikte yetkilileri acilen görevi davet etmeyi ihmal etmedi.

Bir cevap yazın