Minikler, şehit adını taşıyan okulda büyüyecek

Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, ‘81 İlde 81 Kızılay Anaokulu’ projesi kapsamında İskenderun’da yapımı devam eden anaokuluna Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldış’ın isminin verildiğini söyledi. İstanbul Kızılay Şubesi Başkanı İlhami Yıldırım tarafından hayata geçirilen ve Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım’ın koordinesinde başlatılan proje kapsamında İskenderun’daki anaokulun Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde tamamlanma aşamasına geldiğini söyleyen Günay,  içerisinde oyun salonlarının da bulunduğu 3 derslikli anasınıfının yakın bir zamanda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredileceğini ifade etti.

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldış’ın Ailesi’nin oğullarının adının anaokulda yaşatılacak olmasından dolayı kendilerine teşekkür ziyareti gerçekleştirdiğini anlatan Günay, vatan için canını bile gözünü kırpmadan veren tüm şehitleri rahmetle anarken, ailenin ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi ve kendilerine bir kez daha sabır ve başsağlığı diledi.

“Eğitim, Kızılay’ın en önemli misyonudur”

İskenderun’un modern bir anaokuluna sahip olacağını belirterek, anaokulun her aşamasını titizlikle takip ettiğini belirten Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, “Aileden sonra ilk sosyalleşme olan anaokulu çocuklarda hayat boyu sürecek izleri bırakır. Bir öğretmen olarak biliyorum ki; çocuklarımıza ve onların eğitimine katkı sunmak için çalışmak kutsal bir amaçtır. Bu amacın bir ucundan tutabilmek bizim için çok önemlidir. Çünkü eğitim, Kızılay’ın en önemli misyonudur. Toplumda özellikle yardımlaşmayı, afeti, ilk yardımı bilen sosyal sorumluluk sahibi bireyler yetiştirilmesi gerçekten artık anaokullarından belki anne karnından başlaması gereken bir eğitim faaliyeti. İnşallah bizler de bu okulların bahçelerine Kızılay çadırlarımızı minyatür de olsa kuracağız. Çocuklarımıza ilk yardım çantalarını, setlerini vereceğiz” dedi.

 

 

 

Bir cevap yazın