Gastronomi şehrinin yaratıcı öğrencileri mezelerle yarıştı

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Yaratıcı Şehirler Ağı kapsamında gastronomi dalına dahil edilen Hatay’da, lise öğrencileri tarafından ‘Yaratıcı Mezeler Yarışması’ düzenlendi.

Hatay Nimet Fahri Öksüz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Bölümü Öğrencileri tarafından bu yıl 7.’ncisi düzenlenen yarışmada, 28 grubun 28 çeşit mezesi jüri üyelerinin beğenisine sunuldu.

Yarışmanın jüri üyeliğini yapan Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği Marka Kentler Komitesi Başkanı Özgür Öksüz, Hatay’ın gastronomi şehri ilan edilmesinin kent için önemine değinerek, “Hatay heybesinde 680’in üzerinde meze ve yemek bulunduran bir şehir. Coğrafi kültürü ve bölgedeki çeşitliliği bakımından dünya gastronomisinde çok önemli bir yerde. Burada her dinden, dilden ve ırktan insanların yemek ve meze çeşitlerini bulabiliyoruz” derken, Hatay mutfağının çok lezzetli olduğunu da sözlerine ekledi.

Etkinliğe Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan, Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu, Antakya Gastronomi Derneği Başkanı Ünal Kahraman da katıldı.

 

 

Bir cevap yazın